Pare pytań na temat demontażu chińskich xenonów.

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
kamilquick
Auto:: Touran
Imię::

Pare pytań na temat demontażu chińskich xenonów.

Post autor: kamilquick »

Witam kolegów, mam dośc dziwne pytania ponieważ kupiłem swojego touranka właśnie z chińskimi xenonami. Ale nie jestem za bardzo zadowolony z oświetlenia drogi plus ciągle mi świeci się kontrolka na desce z żarówką. Pytanie moje brzmi tak, czy któryś z kolegów orientuje się czy będą jakieś dziwne problemy z demontażem tego wszystkiego i włożeniem normalnych żarówek ? Czy coś trzeba będzie dokupowac oryginalnego bo może tego już nie byc po tymże przerobieniu ? Jak wygląda normalne połączenie żarówek ? Nie chciałbym się zabierac za to w ciemno.. :)

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
kamilquick
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

o ile nikt tam nie porobił jakiś dziwnych przeróbek to nie powinieneś mieć problemu z podłączeniem orginalnych żarówek... normalnie nic Ci wiecej nie potrzeba do podłączenia orginałów, ale to najpierw i tak musisz zobaczyć co tam sie dzieje w instalacji...
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

pseudo ksenony są montowane na adaptorach.... są zasilane bezpośrednio z kostki zasilania oryginalnej H7. Trzeba poszukać oryginalnej oprawki H7, którą normalnie wsuwasz i przekręcasz. (jeśli ją masz). Jeśli zostaniesz przy Hid, bład spalonej żarówki (zastosowano analogowe przetwornice) możesz wyeliminować stosując tkz Warning Canceler (likwidator błędu) koszt około 20zł...
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

pseudo ksenony są montowane na adaptorach....
jeśli ktoś to zrobił bez "rzeźby" to tak... miałem kiedyś styczność z B5 FL, gdzie orgilnalna oprawka H7 była przerobiona pod żarnik... mam nadzieje ze to tylko wyjątki...
kamilquick

jeżu pisze: Trzeba poszukać oryginalnej oprawki H7, którą normalnie wsuwasz i przekręcasz.
Jeżu no niby mam.. ale nie wiem czy w nich centralnie po środku powinny byc dziwne na okolo 1 cm średnicy otwory ? Macie może zdjęcie normalnej nie naruszonej oprawki (szukałem w necie i nie znalazłem) wraz z normalnie podłączonymi wszystkimi kabelkami ?

Pozdrawiam,
kamilquick
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

kamilquick

Okey, to już wszystko wiem, jeżu piwko dla Ciebie i dzięki wielkie :)
ODPOWIEDZ