Witam kolegów, mam dośc dziwne pytania ponieważ kupiłem swojego touranka właśnie z chińskimi xenonami. Ale nie jestem za bardzo zadowolony z oświetlenia drogi plus ciągle mi świeci się kontrolka na desce z żarówką. Pytanie moje brzmi tak, czy któryś z kolegów orientuje się czy będą jakieś dziwne problemy z demontażem tego wszystkiego i włożeniem normalnych żarówek ? Czy coś trzeba będzie dokupowac oryginalnego bo może tego już nie byc po tymże przerobieniu ? Jak wygląda normalne połączenie żarówek ? Nie chciałbym się zabierac za to w ciemno..
o ile nikt tam nie porobił jakiś dziwnych przeróbek to nie powinieneś mieć problemu z podłączeniem orginalnych żarówek... normalnie nic Ci wiecej nie potrzeba do podłączenia orginałów, ale to najpierw i tak musisz zobaczyć co tam sie dzieje w instalacji...
pseudo ksenony są montowane na adaptorach.... są zasilane bezpośrednio z kostki zasilania oryginalnej H7. Trzeba poszukać oryginalnej oprawki H7, którą normalnie wsuwasz i przekręcasz. (jeśli ją masz). Jeśli zostaniesz przy Hid, bład spalonej żarówki (zastosowano analogowe przetwornice) możesz wyeliminować stosując tkz Warning Canceler (likwidator błędu) koszt około 20zł...
jeśli ktoś to zrobił bez "rzeźby" to tak... miałem kiedyś styczność z B5 FL, gdzie orgilnalna oprawka H7 była przerobiona pod żarnik... mam nadzieje ze to tylko wyjątki...
jeżu pisze: Trzeba poszukać oryginalnej oprawki H7, którą normalnie wsuwasz i przekręcasz.
Jeżu no niby mam.. ale nie wiem czy w nich centralnie po środku powinny byc dziwne na okolo 1 cm średnicy otwory ? Macie może zdjęcie normalnej nie naruszonej oprawki (szukałem w necie i nie znalazłem) wraz z normalnie podłączonymi wszystkimi kabelkami ?