Nieład artystyczny na forum
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Nieład artystyczny na forum
Drodzy forumowicze,
przybywa nam sukcesywnie nowych użytkowników, co cieszy ale jednocześnie daje się zauważyć delikatny nieporządek. Wynika on głównie z tego, że niektórzy z nowych użytkowników zaczynają iść na skróty. To znaczy: nie czytają, nie szukają - po prostu nie zadają sobie trudu, by sprawdzić czy ktoś już poruszył dany temat. Mnożą nowe tematy, dublując stare.
Z tego miejsca po pierwsze apeluję o pomoc i odpowiednią reakcję. Ja rozumiem, że ktoś bardzo chce się podzielić tym co się już nauczył, doświadczył, ale szanujmy się. Też poświęciliście czas by coś znaleźć, więc nie oddawajcie tego za bezcen. Może tą postawą narażę się użytkownikom nastawionym typowo "konsumpcyjnie" ale to mnie mało obchodzi. Jeśli ktoś będzie płacił - może wtedy wymagać.Nie w takim celu prowadzimy i rozwijamy to forum i nie po to zdecydowałem się przejść tutaj z innego forum.
Drugi punkt ściśle z tym związany to kandydaci na moderatorów. Proszę o zgłaszanie się względnie podanie kandydatów na moderatorów. Propozycje proszę wysyłać do mnie na priva, ja skieruję to do admina i spacewalkera (moderatora) i damy odpowiedź.
przybywa nam sukcesywnie nowych użytkowników, co cieszy ale jednocześnie daje się zauważyć delikatny nieporządek. Wynika on głównie z tego, że niektórzy z nowych użytkowników zaczynają iść na skróty. To znaczy: nie czytają, nie szukają - po prostu nie zadają sobie trudu, by sprawdzić czy ktoś już poruszył dany temat. Mnożą nowe tematy, dublując stare.
Z tego miejsca po pierwsze apeluję o pomoc i odpowiednią reakcję. Ja rozumiem, że ktoś bardzo chce się podzielić tym co się już nauczył, doświadczył, ale szanujmy się. Też poświęciliście czas by coś znaleźć, więc nie oddawajcie tego za bezcen. Może tą postawą narażę się użytkownikom nastawionym typowo "konsumpcyjnie" ale to mnie mało obchodzi. Jeśli ktoś będzie płacił - może wtedy wymagać.Nie w takim celu prowadzimy i rozwijamy to forum i nie po to zdecydowałem się przejść tutaj z innego forum.
Drugi punkt ściśle z tym związany to kandydaci na moderatorów. Proszę o zgłaszanie się względnie podanie kandydatów na moderatorów. Propozycje proszę wysyłać do mnie na priva, ja skieruję to do admina i spacewalkera (moderatora) i damy odpowiedź.
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Przepraszam dla spokojności chcę spytać:Turanek pisze:Z tego miejsca po pierwsze apeluję o pomoc i odpowiednią reakcję.
Zwracać uwagę delikwentowi na forum, czy na PW?
Sam sobie powinienem też pewnie zwrócić uwagę nie raz, ale tak niestety bywa jak się dorwie forum, gdzie widać na pierwszy rzut oka, że ludziska znają się rzeczy i "bojąc" się, że ktoś nie zauważy mojego problemu pisałem nowe tematy, zamiast poszukać.

- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Tak, ale najpierw "ciche" na PW myślę.
Na swoim przykładzie wiem, że nieświadomie można walić byki.
A takie upomnienie na forum nie byłoby przyjemne.

Edit:
jeżu to się wie!

Na swoim przykładzie wiem, że nieświadomie można walić byki.
A takie upomnienie na forum nie byłoby przyjemne.

Edit:
jeżu to się wie!

Ostatnio zmieniony czw wrz 29, 2011 22:53 przez Eljot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Co do zwracania uwagi, miałem na myśli nakierowanie przez podanie linka do tematu. Nie chodzi o upominanie (od tego są moderatorzy) a bardziej o pomoc. Mam nadzieję, że ktoś tak przekierowany drugim razem sam sobie poradzi, a na maniaków nie ma lekarstwa
Do zarządzających można zawsze zgłosić się na priva. Jak pisał admin w jednym z tematów, poszukujemy chętnego znającego się na budowaniu, zmianach na forum.
Dziękuję za odzew na mój apel w sprawie modów. Jak tylko pojawi się admin postaramy się dać odpowiedź.

Do zarządzających można zawsze zgłosić się na priva. Jak pisał admin w jednym z tematów, poszukujemy chętnego znającego się na budowaniu, zmianach na forum.
Dziękuję za odzew na mój apel w sprawie modów. Jak tylko pojawi się admin postaramy się dać odpowiedź.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy