Kupuję nowego...

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
dr78
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Kupuję nowego...

Post autor: dr78 »

Cześć,

prośba o pomoc w wyborze wyposażenia dodatkowego.

Touran 2.0 TDI 140 KM, skrzynia manualna, wersja Highline.

Lakier metalik, kolor jeszcze nie wybrany :/

Z wyposażenia dodatkowego biorę jeszcze:

1) pakiet comfort (ksenony, park assist, czujniki, siatka);
2) telefon start;
3) dodatkowe siedzenia w bagażniku.

Zastanawiam sie jeszcze nad tym aktywnym zawieszeniem, bo przeczytałem na tym forum, że ktoś miał problemy z tylną osią przy przejeżdżaniu przez płaskie przeszkody, bo niby auto jest nisko zawieszonez tyłu... czy to DCC ten problem rozwiązuje, czy może lepiej wziąć to wzmocnione zawieszenie wyższe o 1.5 cm, czy też po prostu się nie przejmować?

Jeżdżę od kwietnia 2008 Touranem 1,9 tdi z 2003 roku, przejechałem nim od 108 do 260 tys. km i ani razu nic nie zahaczyło. Za to np. Honda FR-V, drugie auto domowe, istotnie jest za niskie i gdyby nowy Touran miał taki być to się nie piszę. Jakby kogoś interesowało, to mam spisane dokładnie wszystkie naprawy starego autka i spalanie (faktury za paliwo), to tak przy okazji.

Więc może dać sobie spokój i kupić standard, bez kombinowania ze zmianą zawieszenia?

W sprawie DCC zachęca mnie to, że zdarza mi się jeździć szybko :D a to podobno jakoś reaguje na przechyły itp. I dlatego też biorę ten mocniejszy silnik bo moje 100KM wprawdzie żwawe, ale dorosłem już do mocniejszego motoru :)

To czekam na porady i pozdrawiam
ODPOWIEDZ