Wycieraczki
- GOTI
- Przeglądacz
- Auto:: Zafira A 2.0 DTI
- Imię:: Sebastian
Re: Wycieraczki
witam wszystkich,
czas na wymiane przednich wycieraczek i nastawiam sie na firme (przereklamowaną ale nawet dobrą) BOSCH, ponieważ mam takie w Zafirze i chwale.
Jakie byście polecali oraz ewentualnie co myślicie o Teflonowych?
Piszecie o przeciwbieżnych i współbieżnych - o co z tym chodzi, mógłby ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum
Touran z 2004 roku
czas na wymiane przednich wycieraczek i nastawiam sie na firme (przereklamowaną ale nawet dobrą) BOSCH, ponieważ mam takie w Zafirze i chwale.
Jakie byście polecali oraz ewentualnie co myślicie o Teflonowych?
Piszecie o przeciwbieżnych i współbieżnych - o co z tym chodzi, mógłby ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum
Touran z 2004 roku
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
współbieżne a przeciwbieżne - albo pracują równolegle albo każda w swoją stronę - współbieżna są różnej długości a przeciwbieżne obydwa pióra mają takiej samej długości. Co do firm to jednak Bosch - czy przereklamowane nie wiem na pewno skuteczne
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ead#unreadGOTI pisze:Piszecie o przeciwbieżnych i współbieżnych - o co z tym chodzi, mógłby ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum Touran z 2004 roku
ten temat wiele Ci wyjaśni
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Współbieżne: wycieraczka kierowcy leży na środku, wycieraczka pasażera przy prawym słupku. Podnoszą się jednocześnie w kierunku lewego słupka. Przy pracy ich ułożenie mniej więcej równolegle do siebie. Wycieraczki różnych długości. Mocowania takie same.GOTI pisze:Piszecie o przeciwbieżnych i współbieżnych - o co z tym chodzi, mógłby ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum
Touran z 2004 roku
Przeciwbieżne: Obie wycieraczki leżą na środku szyby. Wycieraczka kierowcy pracuje do lewego słupka. Wycieraczka pasażera: praca do prawego słupka - w przeciwne strony. Wycieraczki takiej samej długości: 700mm. Mocowania odwrotne (wycieraczka kierowcy - specjalnie oznaczona). Kupujesz w komplecie lub jeśli na sztuki to musisz zwrócić na to uwagę.
Co do firm... kupiłem kiedyś BLIX'y zbierały ładnie natomiast przy mrozach popękały zaczepy (słaby plastik). Teraz mam BOSCH AeroTwin - Lepszych nigdy nie miałem. We wcześniejszych autach korzystałem również z Valeo (też drogie).
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- GOTI
- Przeglądacz
- Auto:: Zafira A 2.0 DTI
- Imię:: Sebastian
OK już wyjaśniła sie sprawa typu - oczywiście przeciwbieżne 
No nic jak będzie chwila to podjade do sklepu albo zamówie na alledrogo

No nic jak będzie chwila to podjade do sklepu albo zamówie na alledrogo
tomcio1600 pisze:Mocowania odwrotne (wycieraczka kierowcy - specjalnie oznaczona). Kupujesz w komplecie lub jeśli na sztuki to musisz zwrócić na to uwagę.
- BartG
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Jeszcze jedno pytanko o wycieraczkach, jak się reguluje docisk tylnej wycieraczki ? czy jest taka możliwość ?
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
nie ma takiej możliwości zebys wyregulował docisk tylnej wycieraczki... tzn teoretycznie jest, ściskając spręzyne która to reguluje ale to jest niewykonalne...BartG pisze:Jeszcze jedno pytanko o wycieraczkach, jak się reguluje docisk tylnej wycieraczki ? czy jest taka możliwość ?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy