Błąd P0301 1.9 TDI

perkusista
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Błąd P0301 1.9 TDI

Post autor: perkusista »

Dzisiaj rano odpaliłem auto i wszystko było ok wyjechałem z garażu i wysiadłem aby zamknąć garaż po chwili auto zaczęło nierówno pracować i wyłączyłem je. Ponownie chciałem uruchomić silnik ale niestety sie nie udało pomóżcie co to może być świece wymienione i dalej nic
Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2013 13:33 przez perkusista, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 677 razy

Post autor: jeżu »

Wypadanie zapłonu na 1cyl. albo pompka albo wiązka.....(to najbardziej prawdopodobne)

Ps. Popraw temat Nie piszemy w tytule Pomocy itp...
Piotr1979
Specjalista
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Najpierw szukamy w Google.
Oto tłumaczenie z http://www.permoveo.ltd.uk:

Możliwe przyczyny OBD kod P0301
P0301 kod może oznaczać, że jeden lub więcej z następujących działo się: Uszkodzony świecy zapłonowej lub przewodu Uszkodzony cewka (szt.) Uszkodzony czujnik tlenu (s) Uszkodzony wtryskiwacz Burned zaworu Uszkodzony katalizator spalin (y) Running z paliwa złego sprężania Uszkodzony komputer.
Tak jak Jeżu napisał problem dotyczy prawdopodobnie cylindra nr 1 no katalizator masz wspólny :)
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
perkusista
Początkujący

Post autor: perkusista »

A jak sprawdzić czy świecę sie grzeją bo jak odkręcę świecę to jest mokra wiec chyba wtrysk podaje ropę

[ Dodano: Czw Sty 24, 2013 16:58 ]
napięcie na świecach mam max 6v a powinno byc 12v ale nawet jak podłącze świece na krótko to nie chce odpalic macie może jakieś pomysły

[ Dodano: Czw Sty 24, 2013 23:40 ]
na palaku auto łapie ale nie odpala i juz nie wiem co robic jeszcze jak chodziło wczesniej to dymił na biało.

[ Dodano: Sob Sty 26, 2013 21:36 ]
chłopaki pompo-wtryski wymienione i dalej auto nie pali proszę o podpowiedzi co sie z nim dzieje bo już pomysłów mi brak
ODPOWIEDZ