wymiana pompowtyrysków auto nie pali
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
wymiana pompowtyrysków auto nie pali
Proszę o jakieś sugestie co może być auto mi przestało pracować pewnego dnia pokazał mi sie bład P0301 i koledzy na forum podpowiedzieli mi żebym pompo wtryski wymienił i tak zrobiłem ale niestety auto dalej nie odpala pomóżcie bo juz pomysły mi sie skończyły
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Na początek sprawdź czy paliwo do pompek dochodzi jak wlaczasz zaplon.
Jak coś to zadzwoń do mnie na kom. co jest w moim podpisie to coś tam pomogę i tak nie śpię
Jak coś to zadzwoń do mnie na kom. co jest w moim podpisie to coś tam pomogę i tak nie śpię

Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
- Początkujący
-
- Początkujący
-
- Początkujący
-
- Początkujący
Dzieki już odpalił był bardzo zapowietrzony mam jeszcze bardzo wielka prośbę d was bo na pewno lepiej ogarniacie ten temat chodzi mi konkretnie o wartości mierzone vagiem w blokach 13 , 18 , 23 o co z nimi chodzi co oznaczają wartości na minusie a co na plusie i jakie powinny być właściwe parametry w poszczególnych blokach
-
- Początkujący
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Koledzy od pewnego czasu telepało mi silnikiem i wyskoczył bląg zaplonu trzeciego cylindra. kupiłem nowy pompowtrysk po zamontowaniu go i uruchomieniu silnika wyskoczył blad: cylindra 3 rozpoznanie nieregularne cykle spalania, 05736 P1668 zawór pompowtryskiwacza cylindra 3 N242, elektryczna usterka w obwodzie pradowym.
Razem z mechanikiem myślałem ze nowa pompka jest walnieta ale po zamianie 3 z 4 nadal wyskoczył ten sam blad na trzecim cylindrze. Dodam ze nie można go było skasować. Po podmianie na inna listę zasilajaca udało sie wkoncu wykasowac blad parametry w grupie 13 pompek 2,3,4 oscylowala w okolicach 0,20-0,30 pierwsza natomiast -1,7. Wydawalosie ze jak narazie wszystko będzie ok. Natomiast po rozgrzaniu silnika do około 90 stopni znów powróciło telepanie silnika i prawdopodobnie palenie chwilami na wolnych obrotach na trzy gary!
Dodam że na początku stycznia robiłem płukankę silnika produktem valvoline przed wymianą silnika. mam nadzieję że to nie spowodowało jakiś uszkodzeń
Nie udało sie już auta podłączyć ponownie pod kompa więc nie mam pojęcia co to za blad tym razem wyskoczył.
Czy ktoś z was miał taki przypadek bądź wie co może być przyczyna?
Mam jutrow zaplanowany wyjazd w góry z rodzina na ferie i nie wiem czy nie strach jechać takim autkiem. Dodam ze trzymając go na postoju na obrotach około 1100 obr silnik pracuje równo .
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi.
Razem z mechanikiem myślałem ze nowa pompka jest walnieta ale po zamianie 3 z 4 nadal wyskoczył ten sam blad na trzecim cylindrze. Dodam ze nie można go było skasować. Po podmianie na inna listę zasilajaca udało sie wkoncu wykasowac blad parametry w grupie 13 pompek 2,3,4 oscylowala w okolicach 0,20-0,30 pierwsza natomiast -1,7. Wydawalosie ze jak narazie wszystko będzie ok. Natomiast po rozgrzaniu silnika do około 90 stopni znów powróciło telepanie silnika i prawdopodobnie palenie chwilami na wolnych obrotach na trzy gary!
Dodam że na początku stycznia robiłem płukankę silnika produktem valvoline przed wymianą silnika. mam nadzieję że to nie spowodowało jakiś uszkodzeń

Nie udało sie już auta podłączyć ponownie pod kompa więc nie mam pojęcia co to za blad tym razem wyskoczył.
Czy ktoś z was miał taki przypadek bądź wie co może być przyczyna?
Mam jutrow zaplanowany wyjazd w góry z rodzina na ferie i nie wiem czy nie strach jechać takim autkiem. Dodam ze trzymając go na postoju na obrotach około 1100 obr silnik pracuje równo .
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi.