rozrząd BKD co jaki przebieg wymieniać?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Nie rozumiem,czemu nie jeden "czort"? To że nie będzie miało znaczka VW,a samą nazwę firmy?Ciapek pisze:nie powiedziałbym, że jeden czort.
Np. fabryka też nie daje na dzień dobry filtra powietrza K&N który jest lepszy.
A co do twojego porównania do K&N,to nie mam pojęcia o ci chodziło...
Co ma piernik do wiatraka?

Filtr K&N to filtr sportowy,który trzeba czyścić i "smarować",a i tak za pewne przepuści więcej syfu niż fabryczny. A lepszy jest tylko pod względem przepuszczalności powietrza,ale to wiąże się z powyższym..

To tak można wymieniać 1000rzeczy,które są lepsze,a nie zamontowane fabrycznie.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
wlasnie widze ze nie rozumieszMuti pisze:Nie rozumiem,czemu nie jeden "czort"? To że nie będzie miało znaczka VW,a samą nazwę firmy?Ciapek pisze:nie powiedziałbym, że jeden czort.
Np. fabryka też nie daje na dzień dobry filtra powietrza K&N który jest lepszy.
A co do twojego porównania do K&N,to nie mam pojęcia o ci chodziło...
Co ma piernik do wiatraka?![]()
Filtr K&N to filtr sportowy,który trzeba czyścić i "smarować",a i tak za pewne przepuści więcej syfu niż fabryczny. A lepszy jest tylko pod względem przepuszczalności powietrza,ale to wiąże się z powyższym..
To tak można wymieniać 1000rzeczy,które są lepsze,a nie zamontowane fabrycznie.

Chyba, że uważasz że wszystko to co oryginalne jest najlepsze bo ja o żadnym znaczku VW nie pisałem.
Filtr powietrza był tylko przykładem. Z tym się chyba razem zgadzamy

To jak jeden czort to po co wogole ten temat

Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2013 14:12 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
wkpwojtek, tu się nikt nie denrwuje
Tylko nie rozumiem o co chodzi
A co do części sprzedawanych w ASO,to powinno być to samo co w fabryce,ale tego nie wiadomo

Tylko nie rozumiem o co chodzi

No niestety zazwyczaj to co idzie na 1 montaż w fabryce jest najlepszej jakości,bo od niej zależy czy później producent nie będzie musiał wydać większej kasy od oszczędzonej na jakości ,wymieniając cały silnik w tym wypadku jak strzeli coś w rozrządzieCiapek pisze: Chyba, że uważasz że wszystko to co oryginalne jest najlepsze.

A co do części sprzedawanych w ASO,to powinno być to samo co w fabryce,ale tego nie wiadomo

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
wszyscy wiemy, że życie i doświadczenie weryfikuje co jest najlepsze, co się sprawdziło, co zawiodło.
Dlatego też chyba jest to forum i służy wyborom najlepszego.
Tak jak Muti napisałeś przykłądów są tysiące i tu się zgadzam.
To z tym "czortem" własnie myślałem, że sugerujesz, że "Wszystko jedno". Chyba w tej kwestii się nie zrozumieliśmy
Też uważam, że oryginalne części są najlepsze, ale nie oznacza to że zamienniki nie mogą być godne uwagi stąd ta cała "sztuka wyboru".
Dlatego też chyba jest to forum i służy wyborom najlepszego.
Tak jak Muti napisałeś przykłądów są tysiące i tu się zgadzam.
To z tym "czortem" własnie myślałem, że sugerujesz, że "Wszystko jedno". Chyba w tej kwestii się nie zrozumieliśmy

Też uważam, że oryginalne części są najlepsze, ale nie oznacza to że zamienniki nie mogą być godne uwagi stąd ta cała "sztuka wyboru".
Pozdrawiam!