seba244 pisze: To manual kolegi Jarry jest wart minimum 2000?
Cos w tym stylu. Faktycznie moja cena to minimum u Pana Wiesia w garażu .
Robiłem to już kilka razy i jak bym miał robić komuś zupełnie obcemu, to tyle bym zawołał bez gwarancji, ze później zadziała, bo to jednak tylko czyszczenie pieca.
seba244 pisze: To manual kolegi Jarry jest wart minimum 2000?
Cos w tym stylu. Faktycznie moja cena to minimum u Pana Wiesia w garażu .
Robiłem to już kilka razy i jak bym miał robić komuś zupełnie obcemu, to tyle bym zawołał bez gwarancji, ze później zadziała, bo to jednak tylko czyszczenie pieca.
gdyby to bylo pelne ogrzewanie postojowe to bym sie zastanowil nad czyszczeniem w profesjonalnym warsztacie. Naczasie zaleje do pelna i powtorze operacje vcds-em kilkakrotnie.Zobaczymy, a z czyszczeniem musze sie wstrzymac do wakacji. Moze szarpne sie na rozbudowe A czy mozna wlaczyc dogrzewacz przez kabel jezeli temp. silnika jest np90st.? ps. Kolego Jarry Twoj manual jest nie zastapiony
Darek zobacz na poprzedniej stronie... U mnie nastąpiło samonaprwienie .
[ Dodano: Sro Lut 06, 2013 20:48 ]
Spróbuj w basic setings na kanale 11 wymusić włączenie pieca. Nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć, czy się da. Jeżeli chodzi Ci o 90stC na zegarach, to trzeba na to patrzeć przez palce, bo w rzeczywistości może być mniej.
witam wszystkich "dogrzewaczy"
Przeczytałem temat i chcialbym sie dowiedziec jaka moze byc przyczyna tego ze kiedy chce to mi piec działa, dziwne -pelen bak paliwa wszystko tak jak ma byc a tu niespodzianki to widac na vcds'ie raz jest OFF a raz START
Michał jutro najpóżniej w piątek zrobie kilka podejść na zimnym silniku i zobaczymy co z tego wyniknie moze sie przepali i będzie git bo auto ma u mnie drugą zime i dogrzewacz niechodził, chociaż ja w zimie przeważnie po odpaleniu włączałem ECON w każdym razie nie zawsze więc zauważylbym dymienie. Pozdrawiam
Gonzorek pisze: Przeczytałem temat i chcialbym sie dowiedziec jaka moze byc przyczyna tego ze kiedy chce to mi piec działa, dziwne -pelen bak paliwa wszystko tak jak ma byc a tu niespodzianki to widac na vcds'ie raz jest OFF a raz START
Reszta czynników spełniona? Temperatura otoczenia, ECON, włączony nawiew?
własnie ze nic nie ma a np dzisiaj -3°C i cisza nie nie działało a w drodze powrotnej juz dawał czadu. Ide podpiąc go znowu pod kompa zobacze co jest nie tak
seba244 pisze:Może wymaga czyszczenia. Może sie zatkał przy króćcu (jest tam taka metalowa siatka)
Testowałem dalej i w bloku 02 jest temp pieca , temp silnika i dwie nastepne od pieca
a u mnie w jednym i drugim jest OFF i OFF
popatrze kilka razy jeszcze jakos sie pomecze a jak przyjade na swieta to we Wroclawiu jest serwis webasto to tam sie wybiore -ale i tak dziekuje Wam ze mozliwe sugestie i pomysły jak to sprawdzic