e-papieros - co wybrać

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

e-papieros - co wybrać

Post autor: aawol »

Jestem na etapie ograniczania palenia, doszedłem do wniosku że może warto zamienić papierosa na inhalator. przeglądając e-sklepy nie umiem zdecydować co będzie dla mnie dobre.... Czy ktoś z klubowiczów ma doświadczenie z e-papierosem, umie doradzić czego szukać? Wiem że chciałbym urządzenie z możliwością nalewania płynu, wygląd nie ma żadnego znaczenia, żeby było w miarę bezawaryjne, niekoniecznie drogie :oki: Na chwilę obecną ograniczyłem ilość papierosów do 1 paczki dziennie - slim miętowe.
Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać - kardridże, atomizery, klaromizery, grzałki górne dolne wymienne i stałe, niskonapięciowe, wysokonapięciowe... Przecież ja tylko chcę zakurzyć.... :hahaha: No i pozostaje kwestia cen - na alledrogo urządzenie kosztuje dajmy na to 50 zeta a mega podobne w e-sklepie 100 - czym to jest spowodowane
jacek28
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: jacek28 »

witam,przerabiałem to samo i tak
1 na allegro jest e-dym u niego najtaniej i mega profesjonalnie są chyba z Dąbrowy Górniczej
2 po 1,5 miesiaca palenia e , dostałem zapalenia oskrzeli i po 2 tygodniach na antybiotykach kaszlałem cały czas, jeszcze przez miesiac (juz myslalem ze to ksztusiec,rak i inne :))
3 kupilem na allegro ksiazke http://allegro.pl/prosta-metoda-jak-sku ... 14868.html

rewelacja ciut chęci i nie pale 3 miesiace,tysiac w kieszeni ale 5 kg do przodu :P
mam taką zajawke i polecam wszystkim ta ksiazke bo sam nie wierze w to co zrobiłem po 19 latach palenia
Awatar użytkownika
aawol

heh najlepiej byłoby rzucić ale widzisz ja bardzo lubię palenie to nie to że muszę ( kiedy nie mam fajek to czasami cały dzien nie palę - do sklepu mam kawałek a jestem leniwy). Ale lubię i palenie sprawia mi przyjemność. Co do skutków ubocznych to też sporo czytałem - mimo wszystko wychodzi na to że e-papieros mniej szkodzi no i mniej śmierdzi a to zaczyna mi i otoczeniu doskwierać. Nie palę w domu ani żadnym pomieszczeniu zamkniętym więc ryzyko zapalenie płuc mam podwyższone ze względu na wychodzenie na pole....
jacek28
Początkujący

http://allegro.pl/2x-e-papieros-ce5-110 ... 14659.html

mialem takie polecam,bateria 1100 wystarcza na ok 2 dni przy spalaniu jednego zbiorniczka dziennie
nie kupuj przypadkiem super markowych za 2,3,4 stówy bo to nie ma sensu,w tych za 100 co jakis czas musisz wymienic grzałke i jest super ( w tym markowych równiez- placisz tylko za marke-renomę)
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

aawol pisze:na pole....
Sorki aawol zawsze mnie to deko rozśmiesza...
:)
A więc moja (nasza razem z Julką) przygoda z e-papierosami to jest już 2.
Pierwsze jakieś 2 lata temu, wielkości normalnego papierosa- gdzie napełniało się watę.
Do kitu, do luftu, do ....
Teraz w pawilonie TESCO kupiliśmy firmy TRENDY
Obrazek
Prawie takie jak na obrazku, tyle, że cycek okrągły i zbiorniczek przezroczysty.
Od 1-go lutego max 5 fajek dziennie spalam (nie spodziewałem się cudów po 30 latach palenia i spalania ok półtorej paczki dziennie), nawet przy % wystarcza mi jedynie ten.
Jak dla mnie OK.
:super: :ok: :brawa:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
aawol

Eliot czemu to cię śmieszy? nacjonalistycznie biorąc my mieszkamy w dworach ( dwór - posiadłość dziedzica, właściciela ziemskiego, szlachty) więc wychodzimy na pole. Gdzie indziej możemy wyjść z dworu? Dla mnie wyjść na dwór kojarzy się z remontem dachu :hahaha: - to taki OT żartobliwie bo tak naprawdę wszystko mi jedno -
dzięki za wskazówki - mam takie pytanie czy te grzałki tak często się palą? Gwarancja opiewa na claromizer 14 dniowa - :shock: tylko tyle to wytrzyma? Jak często dokupuje się jakieś części zamienne?
jacek28
Początkujący

aawol, ja półtora miesiaca paliłem bez zadnych zmian
nie przejmuj sie kosztami starcisz stówke za pierwszym razem plus 20 liquid to i tak jest zysk min.200 miesiecznie ;) najwazniejsza i najdrozsza jest bateria (min1100ah)
reszta sie nie przejmuj i pal na zdrowie ;) :P
Awatar użytkownika
rasta
Zaawansowany
Auto:: Toyota Avensis T27
Imię:: Tomek
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy

Post autor: rasta »

zioła palcie a nie e-papierosy :P
Awatar użytkownika
aawol

rasta pisze:zioła palcie a nie e-papierosy :P
bardzo chętnie ale wiesz ostatnio jak popaliłem to wracałem z imprezy autobusem - niby nic ale pierwszy raz prowadziłem autobus :hahaha: (zasłyszane)
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

aawol pisze:Eliot czemu to cię śmieszy?
aawol nie w tym sensie!
Na południu kraju będąc i jak słyszy się to cały czas, to zawsze inaczej.
Źle odebrałeś to co napisałem...
:piwo:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
aawol

bynajmniej mnie to nie uraża ! ot taki lapsus językowy - jakby nie było Kraków ma prawie znikomy dodatek "godki" w języku ale mimo wszystko czasami mówimy coś inaczej niż w innych częściach Polski i wzajemnie.......
Piotr1979
Specjalista
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Daj sobie spokój z tymi e-papierosami. Wyciągają od Was kasę i wciskają ciemnotę, nawet nie wiadomo jakie tam się przemiany chemiczne dokonują i co w końcu wdychasz do płuc. Znajomy rzucił palenie bez wspomagania z dnia na dzień i nie pali już 2 lata (po 10 latach nałogu), a zaoszczędzoną w ten sposób kaskę odkłada na Fundusz Inwestycyjny.
Rzucić palenie nic prostszego robiłem to ze 100 razy. Żart! Nie lubię dymu i odoru z ust palaczy, a u mnie obowiązuje zakaz palenia w samochodzie i w domu.
Lepiej już chyba przyjąć to :piwo:
Szukajcie a znajdziecie.
jacek28
Początkujący

Piotr1979, ale kolega pisał ze lubi palic i ja go rozumiem, bo tez uwielbiałem nawet teraz mi sie nieraz śni ze pale ;)
według mnie e-faka chyba bedzie ciut zdrowsza- wciągasz pare czegos tam a nie dym czyli zwiąski powstajace w efekcie spalania ok.4 tyś :/ :shock: :oops:
Awatar użytkownika
aawol

kasa kasą - też się liczy ale przecież z życia trzeba mieć jakąś przyjemność - ja praktycznie nie piję ( piwo które dostałem na święta od klienta z Belgii stoi na lodówce do dziś, w szafce mam na wszelki wypadek kilka łyskaczy i jakoś mnie nie ciągnie), tak więc z działań na P' pozostaje mi palenie i :ok: co też bardzo lubię. W domu nie palę, w aucie też unikam no ale lubie i koniec! Dymek po posiłku to dla mnie jak deser. Dlatego szukam alternatywy dla papierosa
jacek28
Początkujący

aawol, kupuj e-papierosa takiego jak ci poleciłem,nie drogo a sprawdzisz czy to dla ciebie,jak nie to stracisz tylko stówke
ODPOWIEDZ