Najmniejsze obciążenie dla skrzyni i sprzęgłaczesio19892404 pisze: podczas tych biegów największe obciążenie (ruszanie).

Trząść tzn. wibrować,czy szarpać?niko02 pisze:końcowym zakresie auto rusza ale zaczyna przy tym trząść budą.

Objawy uszkodzonego koła dwumasowego znajdują się w osobnym temacie.Muti pisze:Najmniejsze obciążenie dla skrzyni i sprzęgłaczesio19892404 pisze: podczas tych biegów największe obciążenie (ruszanie).![]()
Trząść tzn. wibrować,czy szarpać?niko02 pisze:końcowym zakresie auto rusza ale zaczyna przy tym trząść budą.
A to coś ci nie pasuje w mojej wypowiedzi?? Tak się troche zastanów ile traci sprzęgło żywotności jak jest non stop hamowanie ruszanie a ile w jeździe po trasie. Bo widze że masz swoje odmienne zdanie. To według ciebie jak wrzucasz bieg i ruszasz najmniej się zużywa?? I może jeszcze do tego jak trzymasz nogę na sprzęgle??Muti pisze:TOFIK_wlkp, ale to chyba nie mnie powinienes cytować,bo ja nic o 2masie nie pisałem..
czesio19892404, zapytałem TOFIK_wlkp czemu mnie zacytował i napisał o dwumasie,jeżeli ja nic nie pisałem o niej.czesio19892404 pisze:A to coś ci nie pasuje w mojej wypowiedzi??
Jak trzymasz nogę nie doprowadzając do poślizgu sprzęgła,to ono się nie zużywa,a "jedynie" łożysko oporowe...czesio19892404 pisze:I może jeszcze do tego jak trzymasz nogę na sprzęgle??
Sorry nie chciałem żeby zabrzmiało cokolwiek w takim tonie.Muti pisze:Zacznijmy od tego,że ton Twojej wypowiedzi zahacza o niegrzeczyno/zaczepny-nie wiem dlaczego- i co jest chyba nie na miejscu![]()
Żywotność,a obciążenie to dwie różne sprawy. Ty pisałeś o obciążeniu,stąd wyprowadziłem Cię z błędu(że najbardziej obciążone jest na 1 biegu). Oczywiście sprzęgło najbardziej się zużywa w czasie ruszania i zmiany biegów(żywotność).