Dodi pisze:... szkoda ze nie mozna sie spotkac i poeksperymentowac razem...
Dlaczego nie można? Wszystko można, trzeba się umówić i zrobimy zlot u Mutiego i będziemy dopieszczać razem nasze autka a Muti będzie nas kontrolował i udzielał wskazówek.
Wrzucam dwie fotki Tourana na wakacjach. Przejechane prawie 3000km w tydzień czasu w 5os.Średnie spalanie 7.1l/100km jadąc na autostradzie realne 140km/h.Autko się spisało tylko alarm dokładany w ASO zacząl swirować i w czasie jazdy odcinał "paliwo" na kilka sekund,ale po wyczyszczeniu styków przy centralce zaczął działać..
Co do kosmetyki to aktualnie jestem na etapie czytania o dofinansowaniach z UE na założenie firmy i może coś z tego będzie,bo zainteresowanie jest,także wtedy byśmy mogli cos porobić,a najlepiej to zrobić zlot i tam pogadać face2face
Dodi pisze:ciekawe jak to mycie silnika bedzie sie miało do elektryki pod maską... ja tez bym chciał odswiezyc u siebie pod maska ale się boje o elektryke ze zasniedzieje itp. jak Ty to robisz u siebie? bo widze ze zakładałes folie na alternator - to normalnie, ale co jeszcze? jakieś wskazówki? na co szczegolnie uwazac?
poza tym samochód super wypieszczony choć i tak przez zabiegami nie wygladał źle... szkoda ze nie mozna sie spotkac i poeksperymentowac razem...
Jeżeli masz benzynę to nie ryzykowałbym mycia pod ciśnieniem. Raczej delikatnie :-)
Górny. Dokładnie 43.493974,16.252457 ,a dojazd z takiej górki,że pierwszy raz taka widziałem z asfaltem dla aut. Przy wjezdzaniu na jedynce i trzymaniu równiutko ok 3tys.obr w pewnym momencie przy największym nachyleniu koła zaczeły się slizgać
I jeszcze jedna klatka z kamery z drogi
Ostatnio zmieniony czw sie 04, 2011 22:19 przez Muti, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakie koszta? My generalnie mieszkaliśmy w Slatine,a do okrugu sobie na jeden dzien pojechaliśmy poplażować i przy okazji się przejechać po górach i podjazdach
Hej
Dawno nic w temacie Tourana nie pisałem,a w sumie od ostatniego czasu trochę się w nim zmieniło i kilka modyfikacji zostało wprowadzonych.
To tak zacznijmy od modów:
1.Kilka tygodni temu zamontowałem pełne webasto-ogrzewanie postojowe sterowane pilotem.
Staff do zamontowania
Tak wyglądało auto już założonym webasto,przed składaniem...
2.Wymiana bordnetza na 30BYTE
4.Lampy tylne od tourana po lifcie:
5.Żarówki do halogenów H11(cholernie drogie ;/),przednie kierunki,pozycja przód
6.Gałka z mieszkiem od passata B6
7.Włącznik chromowany od passata CC
Ale przejdźmy do kosmetyki…
Na wiosnę tego roku nie miałem czasu umyć dokładnie felg zimowych,tylko przeleciałem je mocną pianą z APC i schowałem na strych.Teraz postanowiłem je zdjąc i dokładnie wyczyścić i zakonserwować.
Tak wyglądały:
Pomocnicy:
Mycie:
Blue Gel+ BH Surfex HD+IronX+VP Citrus Tar&Glue+pędzelki
Różnica jeszcze przed usuwaniem smoły I kleju po samym myciu
Opony:
IronX-w sumie niewiele miał do roboty po mocnym czyszczeniu BlueGel’em
VP Tar&Glue
Zakończenie relacji z felg będzie w przyszłym tygodniu,bo do arsenału dołączy 4nano rim protect.
Lakier został dokładnie umyty,użyte VP tar&glue,wyglinkowany,nałożene Zymol HDC na niebieski padzie 3M,a następnie jedna warstwa Zymol Glasur’a, która w ten weekend została uzupełniona o drugą warstwę.Na felgi letnie poszedł PB wheel sealant-aby o końca sezonu…
Wszystkie szyby wyczyszczone cleanerem z zestawu do nano wycieraczki car-lack68.
Na plastiki nałożony VP Dionisus Trim glitz,a na opony megs endurance gel.
A tak wyglądało kropelkowanie jednej warstwy po umyciu w ten weekend
CU - DO! Wzór do naśladowania! Tylko podziwiać i brać wzorce! Rządzisz Muti! Zostało Ci wymienić z tyłu dokładkę i ramke na rejestracje? Bo na ostatnim zdjęciu widze, że coś nie domaga? Co do żarówek: w mijania masz założone jakieś xenon efekt? chodzi mi o żarówki H7?
Ramkę na rejestrację musze załatwić z innego ASO,bo mają jakby powlekaną gumą. Na dokładkę poluję. W mijania mam włożone żarówki Narva range power white i są to pierwsze żarówki z wielu testowanych,którę wyglądają bardzo podobnie do xenona i na dodatek "świecą" w nocy