Dlatego też nie wszyscy powinni się zwać KLUBOWICZAMIEljot pisze:To smutne deko, ale rzeczywiście wielu zapisuje się do forum na zasadzie "może się przydać".
Nie Ma Mnie na Spotach- Dyskusja
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
To forum jest kolejnym (po klubie fiat, audi, audi80) dla mnie miejscem związanym z autem, poza tym bywam również na forach branżowych ( elektroda, murator) - wszędzie jest tak samo-
taki jest urok wszystkich klubów internetowych. Jest jądro ( bez urazy
) - klubowicze zaangażowani, jest grupa elektronów ( też bez podtekstów) - coś napiszą, czasem się pojawią, no i jest grono satelitów - są z daleka zajrzą na forum raz na rok gdy potrzebna pomoc lub po rejestracji z jakichś powodów przestało się podobać, lub rejestrowali się tylko w celu rozwiązania konkretnego problemu......
Nie żebym się czepiał ale widziałem gdzieś akcję sprzątania forum - czy ona się odbyła? na ile zmieniła się liczebność?
taki jest urok wszystkich klubów internetowych. Jest jądro ( bez urazy
Nie żebym się czepiał ale widziałem gdzieś akcję sprzątania forum - czy ona się odbyła? na ile zmieniła się liczebność?
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
aawol
za celne porównania!

Przesiało, ale potem czkawką się odbiło- ale to już inna historia.

Oczywiście wiadome poleciało!
Przesiało, ale potem czkawką się odbiło- ale to już inna historia.
Oczywiście wiadome poleciało!
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2013 21:22 przez Eljot, łącznie zmieniany 1 raz.
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Może ja podchodzę do tego zbyt radykalnie ale uważam że niewiele można z tym zrobić.
Jeśli pojawią się ograniczenia dostępu do forum to z czasem stanie się elitarnym "klubem wzajemnej adoracji" a to nie jest dobra droga. Można wprowadzić system punktowanych dostępów do plików coś na kształt działania elektrody ( dostajesz punkty za dodane treści - oddajesz za pobrane) ale to też wygląda blado bo z moich obserwacji elektroda staje się takim szklanym pałacem dla wybranych... Można żądać wizyt na zlotach jako warunku uzyskania pełnego członkostwa w klubie, można żądać zakupu pakietu klubowego ( flaga, ramki itp). Można wszystko tylko jaki to efekt przyniesie???
Z drugiej strony Polacy jako nacja mamy wrodzoną niechęć do zrzeszania się gdziekolwiek (pozostałość po minionym ustroju).
My Polacy grupujemy się tylko w sytuacji zagrożenia ( mam pewne skojarzenia ze świata zwierząt ale niestety obraźliwe więc je pominę) i dopiero sytuacje podbramkowe skłaniają nas do działań stadnych ( patrz protest ACTA) .
Daleko nam do ludzi z USA którzy należą do wszystkiego w okolicy - od kółka różańcowego po klub miłośników bomby atomowej.
Tak więc cieszmy się z tego co mamy - cieszmy się swoim towarzystwem w sieci i na realnych spotkaniach - nie wymagajmy od ludzi więcej niż sami chcą dać od siebie.
Jeśli pojawią się ograniczenia dostępu do forum to z czasem stanie się elitarnym "klubem wzajemnej adoracji" a to nie jest dobra droga. Można wprowadzić system punktowanych dostępów do plików coś na kształt działania elektrody ( dostajesz punkty za dodane treści - oddajesz za pobrane) ale to też wygląda blado bo z moich obserwacji elektroda staje się takim szklanym pałacem dla wybranych... Można żądać wizyt na zlotach jako warunku uzyskania pełnego członkostwa w klubie, można żądać zakupu pakietu klubowego ( flaga, ramki itp). Można wszystko tylko jaki to efekt przyniesie???
Z drugiej strony Polacy jako nacja mamy wrodzoną niechęć do zrzeszania się gdziekolwiek (pozostałość po minionym ustroju).
My Polacy grupujemy się tylko w sytuacji zagrożenia ( mam pewne skojarzenia ze świata zwierząt ale niestety obraźliwe więc je pominę) i dopiero sytuacje podbramkowe skłaniają nas do działań stadnych ( patrz protest ACTA) .
Daleko nam do ludzi z USA którzy należą do wszystkiego w okolicy - od kółka różańcowego po klub miłośników bomby atomowej.
Tak więc cieszmy się z tego co mamy - cieszmy się swoim towarzystwem w sieci i na realnych spotkaniach - nie wymagajmy od ludzi więcej niż sami chcą dać od siebie.
- Przemek_85
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja żałuję, że nie uczestniczę na spotach, ale po prostu jestem całkowicie pozbawiony czasu wolnego, od roku jestem szczęśliwym tatą, i dziecko pochłania cały mój wolny czas, w tygodniu nie widuję się z żoną, bo pracujemy na zmiany, ona wraca z pracy ja Jej przekazuję dziecko i ja idę do pracy lub na odwrót, niestety żyjemy w takim kraju gdzie nie możemy sobie pozwolić na urlop wychowawczy, bo nas na to zwyczajnie nie stać.
Owszem są weekendy przewidziane na takie spoty, ale w weekend mamy wreszcie czas na rodzinę i znajomych, których przez ten brak czasu i tak się zaniedbuje...
Forum przeglądam codziennie przed i po pracy, wręcz nałogowo czytam i mam nadzieję, że niedługo uda mi się zagościć na jakimś spocie, już nie mówię o ogólnopolskim zlocie
PS. od 3 miesięcy mam nowego Touranka i nie mam czasu nawet iść Go umyć i popstrykać foty żeby się pochwalić
a teraz jest na to świetny czas bo lubię zimę 
Owszem są weekendy przewidziane na takie spoty, ale w weekend mamy wreszcie czas na rodzinę i znajomych, których przez ten brak czasu i tak się zaniedbuje...
Forum przeglądam codziennie przed i po pracy, wręcz nałogowo czytam i mam nadzieję, że niedługo uda mi się zagościć na jakimś spocie, już nie mówię o ogólnopolskim zlocie
PS. od 3 miesięcy mam nowego Touranka i nie mam czasu nawet iść Go umyć i popstrykać foty żeby się pochwalić
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW
Nie mam już Tourana
Info na PW
Nie mam już Tourana
-
morfeusz33
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Niestety aawol masz trochę racji.
Ludzie są teraz nie ufni pod każdym względem i nie mówię, że w moim przypadku też czasami tak nie jest choć raczej staram się ufać ludziom, choć nie zawsze na tym potem dobrze wychodzę.
Dobrze je jest nas tylu ilu jest, tzn. stała fajna paczka, i nie mowie tu tylko o swoim regionie ale o całej Polsce. Czasami się trochę posprzeczamy, powłazimy czasami też do d...
ale jest fajnie. Mogło by nas być więcej, ale trzeba pielęgnować to co się ma.

Ludzie są teraz nie ufni pod każdym względem i nie mówię, że w moim przypadku też czasami tak nie jest choć raczej staram się ufać ludziom, choć nie zawsze na tym potem dobrze wychodzę.
Dobrze je jest nas tylu ilu jest, tzn. stała fajna paczka, i nie mowie tu tylko o swoim regionie ale o całej Polsce. Czasami się trochę posprzeczamy, powłazimy czasami też do d...
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
I nie to będzie puenta. OlekLYJO pisze:Niestety aawol masz trochę racji.
Dobrze je jest nas tylu ilu jest, tzn. stała fajna paczka, i nie mowie tu tylko o swoim regionie ale o całej Polsce. Czasami się trochę posprzeczamy, powłazimy czasami też do d...ale jest fajnie. Mogło by nas być więcej, ale trzeba pielęgnować to co się ma.