sygnalizacja świec żarowych
-
palonek00
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
sygnalizacja świec żarowych
mam pytanko czy wiecie o co chodzi
dzisiaj w drodze do pracy dwa razy zaświeciła mi się i mrugała przez jakieś 3 minuty sygnalizacji spirali (świece żarowe ????)
gdzieś czytałem że to nie świece tylko jakiś czujnik od świateł STOP
ale nie wiem czy to prawda
dzisiaj w drodze do pracy dwa razy zaświeciła mi się i mrugała przez jakieś 3 minuty sygnalizacji spirali (świece żarowe ????)
gdzieś czytałem że to nie świece tylko jakiś czujnik od świateł STOP
ale nie wiem czy to prawda
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Jak pisze T.ran, Touran to nie Golf IV - tam tak było, czyli dodatkowa funkcja wskazania problemów ze światłe stop.
W Touranie może tą spiralą być sygnalizowanie problemów ze sterownikiem podgrzewania świec żarowych. Sam sterownik silnika raczej bym wykluczył, no chyba że jego problem wpływa na sterowanie świecami.
W Touranie może tą spiralą być sygnalizowanie problemów ze sterownikiem podgrzewania świec żarowych. Sam sterownik silnika raczej bym wykluczył, no chyba że jego problem wpływa na sterowanie świecami.
- skorpion1vw
- Przeglądacz
- Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
- Imię:: Wojtek
Witam
Są dwie wersje najbardziej prawdopodobne według mnie;
sam tak miałem
1.
padła mi świeczka żarowa
2. a później czujnik położenia pedału sprzęgła wraz z wysprzęglikiem (pedał nie odbijał do końca)
(miałem jeszcze oryginalny ten który był usuwany z Touranów w ramach gwarancji) i teraz mam założony ten nowszy typ.A jak padnięty jest czujnik to też nie działa tempomat!!!
Są dwie wersje najbardziej prawdopodobne według mnie;
sam tak miałem
1.
padła mi świeczka żarowa
2. a później czujnik położenia pedału sprzęgła wraz z wysprzęglikiem (pedał nie odbijał do końca)
(miałem jeszcze oryginalny ten który był usuwany z Touranów w ramach gwarancji) i teraz mam założony ten nowszy typ.A jak padnięty jest czujnik to też nie działa tempomat!!!
CB Lafayette Zeus+antena Snake
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie