3 tourany do oceny

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

3 tourany do oceny

Post autor: spiochu »

Witam Panowie,
Zerkniecie łaskawie:
touran 1 (Puck)
Kilku forumowiczów kupiło już swoje auta u tego sprzedawcy i chwalą sobie.
Historię mam w załączniku.

touran 2 (Rumia)
tu mnie trochę zniechęca te 170 KM - ogłoszenie już wisi trochę czasu - chyba wczesną jesienią widziałam już to auto, wcześniej był opis, że pierwszy właściciel sprzedaje i z ceną chyba zaczynał ok 45tys.

Oba auta mam pod nosem praktycznie, ale problem mam ze znalezieniem "fachowca", który by się znał na touranach i podjechał ze mną.

touran 3 (Kraków)
ten dla mnie idealny ze względu na 7 siedzeń, ale to drugi koniec Polski, więc musiałabym być pewna na 100% że wszystko jest ok, żeby po niego jechać.

Oceńcie proszę, czy ze zdjęć jest się do czego przyczepić.
Myślałam, że do wiosny spokojnie będę sobie czekać na jakąś fajną okazję, ale okazuje się, że potrzebuję dość szybko podjąć decyzję, a wiadomo jak to jest z pośpiechem.
Załączniki
WVGZZZ1TZ9W121194.PDF
vin puck
(115.92 KiB) Pobrany 11 razy
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

jak dla mnie pierwszy wygląda bardzo wiarygodnie, do tego fajna wersja United, no i mały przebieg. Sprawdź lakier miernikiem podepnij do kompa i emocje zostaw w domu.
druga pozycję bym sobie odpuścił ze względu na wtryski siemensa, i niezbyt dobre opinie o tych silnikach.
trzecią pozycję postawiłbym na drugim miejscu gdyby się okazało że ten czarny United miał jakąś historię wypadkową :)
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

aki pisze:druga pozycję bym sobie odpuścił ze względu na wtryski siemensa, i niezbyt dobre opinie o tych silnikach.
oj Artur... o wtryski nie ma sie co martwić bo wymieniaja za darmoszkę wrazie czego... ja tez sie bałem tego silnika a teraz dobie chwale... te naklejki na poduszce cos mi sie nie podobają :>
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: spiochu »

Aki :) ja wiedziałam, że na Twoją opinię mogę liczyć najszybciej :) :piwo: Historia aso tego united nie jest zbyt bogata, ale osobiście właśnie ku temu egzemplarzowi się skłaniam. Emocje odnośnie kupna już chyba dawno opadły - trochę czasu już straciłam na poszukiwania i teraz już tylko pragmatyzmem się kieruję ;)
Zabieram się za szukanie fachowca z kompem i miernikiem.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Powodzenia życzę przy zakupie a później to tylko bezawaryjności.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
ODPOWIEDZ