Aux w MFD 2
Aux w MFD 2
Witam mam problrm z wyjsciem aux.Kupiłem kostke z kablem i jakiem.Po podłączeniu nie mozna nic zrobić żeby było słychać muzyke z mp3.Ma ktos jakiś pomysł dlaczego?
- qoocam
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Aux w MFD 2
odświeżam temat 
zakupiłem oryginalną ramkę do podłokietnika VW. Póki co czekam na media in z USB, ale w ramce jest już AUX. Problem w tym, że kostka AUX posiada 4 pinowe wejście (od spodu), do którego nie potrafię dobrać odpowiedniego kabelka. Może ktoś posiada zdjęcie (lub numer) okablowania prowadzącego od AUX do radia (MFD2)?

zakupiłem oryginalną ramkę do podłokietnika VW. Póki co czekam na media in z USB, ale w ramce jest już AUX. Problem w tym, że kostka AUX posiada 4 pinowe wejście (od spodu), do którego nie potrafię dobrać odpowiedniego kabelka. Może ktoś posiada zdjęcie (lub numer) okablowania prowadzącego od AUX do radia (MFD2)?
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Czy kupiłeś symulator zmieniarki z gniazdem USB pod sticka, czy Media In (z dodatkowym kabelkiem np. USB)? Jeśli Media In to nie zadziała ci z MFD2, bo chodzi po CAN'ie z odbiornikami III generacji np. RCD 310 itd. W przypadku Media In gniazdo Aux jest podłączone bezpośrednio do sterownika Media In - poszukaj na forum postów kolegi Rauko, on podłączał Media In i są opisy kabelkologii.
- qoocam
- Użytkownik

Mam Media In (ten z dodatkowym kabelkiem pod USB). Z tego co zrozumiałem,
nie wymaga modzenia z CAN-em i VCDS-em i działa na zasadzie Plug&Play?Turanek pisze:symulator zmieniarki z gniazdem USB pod sticka
Co do AUX, kwestia pozostaje nadal otwarta... priorytetem dla mnie jest USB
- kolber
- Początkujący
- Auto:: CEE'D SW GDI, 2015
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Tak powinno działać bez problemu. Przy czym pamiętaj że potrzebujesz emulator zmieniarki ze złączem 12 PIN, bo takie jest w MFD2 .qoocam pisze: nie wymaga modzenia z CAN-em i VCDS-em i działa na zasadzie Plug&Play?
Co do AUX, kwestia pozostaje nadal otwarta... priorytetem dla mnie jest USB
Pozdrawiam
...:::Paweł:::...
było: DU Espero 1.8CD i DU Nubira 2.0 CDX
był: Mercedes E200 CE i Mercedes C230T
był: VW Passat B5 FL 2.0 i Audi 80 Avant
był: VW Touran 2.0 TDI
jest...
CEE'D SW i Skoda Octavia kombi
LINK DO MOJEJ GALERII
było: DU Espero 1.8CD i DU Nubira 2.0 CDX
był: Mercedes E200 CE i Mercedes C230T
był: VW Passat B5 FL 2.0 i Audi 80 Avant
był: VW Touran 2.0 TDI
jest...
CEE'D SW i Skoda Octavia kombi
LINK DO MOJEJ GALERII
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Sprzedaj Media kup pod pena, zrób kabel jest taki jak pod zmieniarkę i będziesz miał mp3 w aucie... Dodatkowo wyprowadzisz sobie gniazdo aux (jest pod czarnym kapslem)qoocam pisze:priorytetem dla mnie jest USB

Temat do ogarnięcia....
- qoocam
- Użytkownik
I tak też uczynię
(właściwie to przed chwilą zakupiłem to co na fotce powyżej
)
pare dni później...
jeżu
wszystko już mam. Nowa zmieniarka na sticka (jak Twoja)
Ale qrde... jak ty to podpiąłeś? Jestem po pierwszej nieudanej próbie podłączenia tego zestawu pod MFD2. Niby wszystko się zgadza. W radio wpiąłem niebieską kostkę tę rozbieralną - 12 pin (nie da się pomylić) Zmieniarka podpięta czarną kostką do drugiego końca kabla, jak należy... znalazłem masę (obudowa stacyjki lub rygiel zamka drzwi) został mi tylko jeden luźny niebieski przewód na wiązce
Muzyka na PENie jest skatalogowana CD01 CD02.... i nie hula...
Jeśli coś w tej kablologii można schrzanić, to pewnie ja to zrobiłem
tylko co?
Wszystko niby Plug&Play... tylko, że nie play

-- 16 sty 2014, o 15:48 --
Do czego służy drugi luźny kabelek (niebieski) przy wiązce? Pierwszy to 99,9 % masa.
chętnie przeniósł bym watek USB z działu o AUX
może jednak ktoś będzie potrafił rozwikłać w/opisaną zagwostkę?
Wrzucam zdjęcia, które jakkolwiek i cokolwiek obrazują to co starałem się zrobić

pare dni później...
jeżu

Ale qrde... jak ty to podpiąłeś? Jestem po pierwszej nieudanej próbie podłączenia tego zestawu pod MFD2. Niby wszystko się zgadza. W radio wpiąłem niebieską kostkę tę rozbieralną - 12 pin (nie da się pomylić) Zmieniarka podpięta czarną kostką do drugiego końca kabla, jak należy... znalazłem masę (obudowa stacyjki lub rygiel zamka drzwi) został mi tylko jeden luźny niebieski przewód na wiązce

Jeśli coś w tej kablologii można schrzanić, to pewnie ja to zrobiłem

Wszystko niby Plug&Play... tylko, że nie play

-- 16 sty 2014, o 15:48 --
Do czego służy drugi luźny kabelek (niebieski) przy wiązce? Pierwszy to 99,9 % masa.
chętnie przeniósł bym watek USB z działu o AUX

Wrzucam zdjęcia, które jakkolwiek i cokolwiek obrazują to co starałem się zrobić

- dziadol
- Początkujący
- Auto:: Golf V 1.9 TDI BKC
- Imię:: Daras
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam Panowie..
Mam pytano co do AUX....
Posiadam NAVI MFD2 CD które mam zamiar zmodernizować o wyście AUX...
Kupiłem adapter z wyjściem jack oraz oryginalną kostke AUX...Teraz mam problem...
Mam zamiar obciąć jack'a i połączyć z wtykiem...Wtyk posiada cztery piny a kable są trzy....
I nie mam pojęcia które kolory kabla połączyć z jakim pinem w kostce...W adapterku podłączone są wszystkie trzy obok siebie biały, czerwony i czarny.....Nie jest we wtyku opisane w jakie piny są podłączone...Zapewne czarny to masa i pozostałee kanał L/P, ale który jest który to nie wiem...
Prosze o pomoc...
PS
Kupiłem to
http://allegro.pl/aux-line-in-adapter-v ... 53154.html
i kostke
http://allegro.pl/show_item.php?item=4320069762
Pozdro....
-- 19 lip 2014, o 23:28 --
----------------------------------------------------
EDIT
Witam
Problem rozwiązany. Kable zmierzyłem miernikiem i doszedłem co i jak z kablemi. Drugi problem nie było nic po wybraniu z panelu AUX..Pierwszy błąd to za słabo wcisnałem z samyn NAVI wtyk...Po poprawnym wciśnięciu i tak z AUX nie było nic z mp3...Sałapało dopiero jak wybrałem nie AUX tylko A/V audio...
pozdro
Mam pytano co do AUX....
Posiadam NAVI MFD2 CD które mam zamiar zmodernizować o wyście AUX...
Kupiłem adapter z wyjściem jack oraz oryginalną kostke AUX...Teraz mam problem...
Mam zamiar obciąć jack'a i połączyć z wtykiem...Wtyk posiada cztery piny a kable są trzy....
I nie mam pojęcia które kolory kabla połączyć z jakim pinem w kostce...W adapterku podłączone są wszystkie trzy obok siebie biały, czerwony i czarny.....Nie jest we wtyku opisane w jakie piny są podłączone...Zapewne czarny to masa i pozostałee kanał L/P, ale który jest który to nie wiem...
Prosze o pomoc...
PS
Kupiłem to
http://allegro.pl/aux-line-in-adapter-v ... 53154.html
i kostke
http://allegro.pl/show_item.php?item=4320069762
Pozdro....
-- 19 lip 2014, o 23:28 --
----------------------------------------------------
EDIT
Witam
Problem rozwiązany. Kable zmierzyłem miernikiem i doszedłem co i jak z kablemi. Drugi problem nie było nic po wybraniu z panelu AUX..Pierwszy błąd to za słabo wcisnałem z samyn NAVI wtyk...Po poprawnym wciśnięciu i tak z AUX nie było nic z mp3...Sałapało dopiero jak wybrałem nie AUX tylko A/V audio...
pozdro
Człowiek jest wielki,nie przez to co ma,nie przez to kim jest,
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.
Jan Paweł II
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.
Jan Paweł II
-
- Auto:: Golf 1.9 TDI 2005
- Imię:: Adam
Odswieze nieco temat bo ciężko znaleźć info o mfd 2 cd
otóż zakupiłem podłokietnik z wejściem aux i odpowiednia wtyczke i chce to podłączyć do tego radia
Chciałbym wiedzieć tylko jakie kabelki od wtyczki i gniazda aux ze sobą podłączyć żeby to działało
Bede bardzo wdzięczny za jakiś schemat bądź podpowiedź
pozdrawiam
otóż zakupiłem podłokietnik z wejściem aux i odpowiednia wtyczke i chce to podłączyć do tego radia
Chciałbym wiedzieć tylko jakie kabelki od wtyczki i gniazda aux ze sobą podłączyć żeby to działało
Bede bardzo wdzięczny za jakiś schemat bądź podpowiedź
pozdrawiam