g_b pisze:po otwarciu masz moze z 2 sekundy zeby otowrzyc klape bez przyciskania przycisku nad rejestracja. pozniej muisz powtorzyc otwieranie pilotem lub przyciskiem.
eeee coś nie halo ja stoje zaraz przy klapie trzymam 2-3 sekundy przycisk na pilocie i ... słychać ja zamek sie otwiera ale nie moge klapy otworzyć recznie bo rygiel lub cos podobnego trzyma klape a trwa to od czasu nacisniecia pilota do pociągniecia klapy recznie około 1 sekundy. Ja próbuje zrobić tego moda z klapą na czesci czekam są juz zamówione tylko nie moge sie uporac z kodowaniem . I tu mam pytanie czy byte 1 bayt 4 rozwiązuje mój problem?? bo jak zauważylem jest w nawiasie napisane direct open no release czyli w wolnym tłumaczeniu otworzyć bez zwolnienia. Jak to ogarnąć ???
podczepiam się do tematu
od czasu kiedy nabyłem swojego "Śledzika" zastanawiam się nad modyfikacją klapy...
czy udało się Wam ogarnąć temat do końca?
czytając komplet postów dochodzę do wniosku, że powinno się udać zapiąć całość bez wymiany siłowników - jak opisaliście wcześniej sprawa rozbija się o "niebieską sprężynkę"
podyskutuję jutro z magikiem Gregorem i jak coś uradzimy dam znać, a póki co jak ktoś krzyknie EUREKA ... to niech może wrzuci zaktualizowaną listę potrzebnych gratów
----
był B5 FL 2,5 V6 TDI Tiptr. -- faaajna wersja
jest TOURAN 2,0 TDI - "ŚLEDZIK"
Eljot pisze:Napiszcie, że coś się ruszyło z tematem!
Plisssss....
hmmm założyłem odbijaki i krótkie kulki no i myslałem że krzykne eureka .... a ty suprise klapa odskoczyła na 5-8 cm i opadła na dół po przeszukaniu You tuba znalazłem kolesia który zrobił sam tego moda i napisał że potrzebne sa NOWE (siła) sprężyny hmmm szybki telefon do ASO z pytaniem o koszt sprężyn no i tu padła cena 100 euro za komplet wiec narazie odpusciłem sobie tego moda mysle ze na wiosne dam rade z dokończeniem tego .
info dla kolegi "baron1" z tego co szukałem innych sprężyn to albo za słabe min. 770N (ori siła) jak wieksza siła to inne mocowanie patrzyłem nawet na sprężyny od T4 są słabsze (!!!) chyba mają 660N a klapa wieksza .