rumun_58 pisze:Widzi mi się ale tak jak piszesz koniecznie w doł, bo lekka kozica się zrobiła
co do kozicy to nie jest tak zle moglby i tak zostac wcale nie poszedl az tak do gory nie widziales chyba passata na kolach od 17 w gore bez gleby to dopiero jest kozica
kijek pisze:Rozmiar jak w opisie 19 cali ale na nim wygladaja na duzo mniejsze
W opisie piszesz ze w planach masz jakieś 18' i nic nie pisze o szerokości i profilu opon...
Pytam z ciekawości bo przy oponkach 225/45/17 tylne zaczyna lekko ścinać od wewnętrznej strony mimo iż geometria jest dobra. Słyszałem ze takie oponki są za szerokie do Touranka i dlatego tak się dzieje.
zduno, mam 18 na 225 z ET35 i tył niestety wyząbkował. W Crossie masz 235 standardowo. Cała sprawa polega na zmianie pochylenia koła na -1°20' - tyle zaleca VW dla koła 225/40-71/2Jx18 z ET 49, do tego zawieszenie sportowe.
Panowie, mam pytanko:
Każdy z producentów samochodów zaleca do każdego modelu samochodu rozmiary felg. I tak do Tourana jest 15', 16', 17'. Jak wygląda sytuacja gdy dochodzi do wypłaty odszkodowania z Autocasco w wyniku wypadku gdy w samochodzie założone są tak duże felgi (np. wspomniane 19')? Pytam bo coś kiedyś obiło mi się o uszy że ubezpieczyciel komuś odmówił wypłaty odszkodowania.
Robi się OffTopicowo....
Przy AC niektóre firmy robią fotki, dodatkowo jest też opis niestandardowych rzeczy. Wtedy trzeba to podać, co zwiększy z pewnością stawkę...