Touran Higline DSG

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
sebamak1
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 DSG
Imię:: Sebastian
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Touran Higline DSG

Post autor: sebamak1 »

Witam,
mam pytanko co sądzicie o tym Touranku a może już ktoś był i oglądał ten właśnie egzemplarz? Cena bardzo podejrzanie niska jak na wyposażenie samochodu i wygląd na pierwszy rzut oka.

http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 34621.html
Ostatnio zmieniony wt mar 05, 2013 10:35 przez sebamak1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

wg mnie ta cena nie wzięła się z nieba... toż to mega okazja :hahaha: ja za taki rocznik i wyposażenie jakby był w stanie zadbanym byłbym w stanie zapłacić 10tyś więcej!

do rzeczy :
1) czy w touranach z początku produkcji były kierownice trójramienne ?
2) dlaczego szyba od kierowcy jest otwarta ? czyżby auto wyciągnięto z rzeki i trzeba go wietrzyć?
3) sądząc po feldze z tyłu ja bym obstawiał że auto mogło być faktycznie podtopione - taka korozja, ale to jest element który może pochodzić z innego auta

szczerze to ja bym nawet nie jechał go oglądać bo wg mnie okazje na naszym Polskim rynku trzeba omijać szerokim łukiem, to auto mi śmierdzi na odległość. Cena jest wyznacznikiem stanu. zostawiam jednak pozostałą ocenę dla specjalistów.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

@sebamak1 Popraw temat bo jest niezgodny z regulaminem forum
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

cena niska bp auto ma przerysowany bok... no ale i tak za niska,
marnon pisze:2) dlaczego szyba od kierowcy jest otwarta ? czyżby auto wyciągnięto z rzeki i trzeba go wietrzyć?
no ale nie popadajmy w paranoje, poki sie nie obejrzy auta to wróżenie z fusów...
marnon pisze:1) czy w touranach z początku produkcji były kierownice trójramienne ?
w highline tak...
mlodypoznan

Post autor: mlodypoznan »

Nie oglądaj kumpel był.Tragedia silnik ledwo odpala,skrzynia w trybie awaryjnym,a na vagu bledy gonią błędy.Do tego już 3 miesiące na allegro więc musi być duża mina skoro w tej cenie jeszcze stoi! :>
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

marnon pisze:wg mnie ta cena nie wzięła się z nieba... toż to mega okazja :hahaha: ja za taki rocznik i wyposażenie jakby był w stanie zadbanym byłbym w stanie zapłacić 10tyś więcej!

do rzeczy :
1) czy w touranach z początku produkcji były kierownice trójramienne ?
2) dlaczego szyba od kierowcy jest otwarta ? czyżby auto wyciągnięto z rzeki i trzeba go wietrzyć?
3) sądząc po feldze z tyłu ja bym obstawiał że auto mogło być faktycznie podtopione - taka korozja, ale to jest element który może pochodzić z innego auta

szczerze to ja bym nawet nie jechał go oglądać bo wg mnie okazje na naszym Polskim rynku trzeba omijać szerokim łukiem, to auto mi śmierdzi na odległość. Cena jest wyznacznikiem stanu. zostawiam jednak pozostałą ocenę dla specjalistów.
Wniosków można wysnuwać masę ale jak nie zobaczysz auta na żywo to nie jesteś wstanie powiedzieć czy auto podtopione.

Po pierwsze kiera mogła być przełożona bo ktoś jak wiele tutaj obecnych wsadza detale z nowszych samochodów.
Po drugie, takie domniemanie a może po prostu gościu zapomniał zamknąć, a ty zaraz z grubej rury.
Po trzecie, mogłeś zobaczyć felgi mojego kumpla po 3 sezonach w Polsce, tak obsypane rdzą że musiał je na nowo odnawiać bo wstyd na takim czymś jeździć.

Każdy pozytywnie myślący Polak nie zwróci uwagi na takie auto w takiej cenie, od razu widać że to jakaś mina. Mogę się założyć że sprzedawca jeszcze przy negocjacjach zejdzie z ceny aby tylko się go pozbyć. Ale to jest mentalność polaków auto ma być bogato wyposażone, z małym przebiegiem i tanio. Bo po co mam płacić np. 25 000 PLN jak są i auta po 15 000 PLN.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

ok poniosło mnie...

wiem że ze zdjęć można być niczym wróżka.

zwracam honor
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

marnon, wiesz jak widzisz auto na fotach czasami się nie ma do czego przyczepić lub tak jak ty z tymi felgami :) ale jak przyjedziesz na miejsce to dopiero widzisz jaki to jest rodzynek.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

sebamak1, Nie kupuj najtańszych aut.. Cena przyciąga ale konsekwencje będą przykre...Coś dobrego musi kosztować.....

Naprawdę nie ma okazji!!
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

seba244, :super:
Image
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Przemek_85 »

Tak się składa, że ja codziennie przejeżdżam obok tego autohandlu i ten Touranek stoi tam już dłuższy czas, jak wiele innych aut na tym placu, nie oglądałem Go ale z ciekawości może zajadę jutro oblukać, bo sam jestem ciekawy czemu tak tanio ( ja ostatnio miałem klienta na mojego za 26tyś) kiedyś chciałem stamtąd kupić Passata B6, bo też tanio było, i dobrze że nie kupiłem bo auto u nich utkwiło, nie wiem czy nadal tam nie stoi.
PS a może to ten silnik...
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW

Nie mam już Tourana :(
Awatar użytkownika
mk
Początkujący
Imię::

Post autor: mk »

czy to przypadkiem nie jest antena GPS w konfiguracji radio ? ? Bo kumpel ma takie cos i miał fabrycznie MFD2
Awatar użytkownika
sebamak1
Przeglądacz

dziękuję wszystkim za wypowiedzi :)i cenne opinie wyrażone :)
ja bardziej chciałem dowiedzieć się czy ktoś już oglądał tego rodzynka :)i co z nim nie tak że cena abstrakcyjnie niska :)
Touran 2.0 DSG :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

wiadomo koszty każdego w tych czasach gonią, ale moim zdaniem lepiej wydać więcej na pewne auto i cieszyć się z niego niż jeździć po mechanikach i robić złą bluzgać na markę bo kupiło się padaczkę.
Image
Awatar użytkownika
sebamak1
Przeglądacz

Wiadomo że im większe środki finansowe tym większy wybór.
Moje pytanie brzmi czy w kwocie 20-25 tyś uda się kupić Touranka koniecznie w DSG w dobrej kondycji?
ODPOWIEDZ