To teraz podawaj szczegóły, co tam kupiłeś
Klapa Bagażnika Otwierana z Pilota.
- baron
- Przeglądacz
- Auto:: Bluemotion 2012 , CFHC
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Większość informacji koledzy już zapodali,ale dokładnie z mojej strony wyszło to tak:
Próbowałem dobierać nowe siłowniki z dwóch hurtowni,przerobiłem chyba z 30, ale z czegoś powyżej 770N wychodziło albo za długie,albo za krótkie,albo inne mocowania.
nowe siłowniki 1T0827550E,kołki 1K8827761C ,krótsze kulki 1J6827439.Sprężyny na trzpień siłownika do wstępnego wypchnięcia klapy dobrane przeze mnie więc niestety nie ma konkretnych danych jak np.z firmy Metalimpex,chociaż trochę sugerowałem się ich danymi.Jak dla mnie podchodziła by jedynie SB16032-mnie dorobił znajomy,znajomego
- troszkę inną,któraś z kolei- dł.swobodną 38mm,10 zwojów,drut 1,8mm,śred.wewn.0,84mm , średn.zewn.12mm.-30 zł/kmpl.Zwróćcie uwagę że przy zamkniętej klapie nie ma więcej miejsca na sprężynę niż ok.2cm..
Kodowanie -W 46 - 12bajt byte 1 bit 4,
19bajtowy bajt 2 bit 3
Z założeniem sprężyn na siłowniki nie ma najmniejszego problemu,nie jest to strasznie skręcone.
Opcja stare siłowniki z nowymi odbijakami i krótkimi kulkami-
.
Stare siłowniki + sprężyny i reszta- brakuje trochę siły żeby ją podnieść-jakieś 8 cm.
Nowe siłowniki bez sprężyn + reszta - mało brakło,ale jednak.
Całość nowa - ZOBACZCIE SAMI
[video]http://www.youtube.com/watch?v=VxqIotQOUvc&feature=youtu.be[/video]
Nie ma tego elementu wychamowania w górnej fazie otwarcia.Mało nie wyrwie klapy z zawiasów.I nie wiem czy nowe siłowniki tak mają czy się to wyrobi podczas jakiegoś czasu pracy.
Na tą chwilę założyłem całe komplety wszystkiego j/w ale tylko z jednym nowym siłownikiem.Trochę poczekam i sprawdzę za jakiś czas.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=lKdbUscuS6M[/video]
Próbowałem dobierać nowe siłowniki z dwóch hurtowni,przerobiłem chyba z 30, ale z czegoś powyżej 770N wychodziło albo za długie,albo za krótkie,albo inne mocowania.
nowe siłowniki 1T0827550E,kołki 1K8827761C ,krótsze kulki 1J6827439.Sprężyny na trzpień siłownika do wstępnego wypchnięcia klapy dobrane przeze mnie więc niestety nie ma konkretnych danych jak np.z firmy Metalimpex,chociaż trochę sugerowałem się ich danymi.Jak dla mnie podchodziła by jedynie SB16032-mnie dorobił znajomy,znajomego
Kodowanie -W 46 - 12bajt byte 1 bit 4,
19bajtowy bajt 2 bit 3
Z założeniem sprężyn na siłowniki nie ma najmniejszego problemu,nie jest to strasznie skręcone.
Opcja stare siłowniki z nowymi odbijakami i krótkimi kulkami-
Stare siłowniki + sprężyny i reszta- brakuje trochę siły żeby ją podnieść-jakieś 8 cm.
Nowe siłowniki bez sprężyn + reszta - mało brakło,ale jednak.
Całość nowa - ZOBACZCIE SAMI
[video]http://www.youtube.com/watch?v=VxqIotQOUvc&feature=youtu.be[/video]
Nie ma tego elementu wychamowania w górnej fazie otwarcia.Mało nie wyrwie klapy z zawiasów.I nie wiem czy nowe siłowniki tak mają czy się to wyrobi podczas jakiegoś czasu pracy.
Na tą chwilę założyłem całe komplety wszystkiego j/w ale tylko z jednym nowym siłownikiem.Trochę poczekam i sprawdzę za jakiś czas.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=lKdbUscuS6M[/video]
Ostatnio zmieniony ndz mar 03, 2013 15:15 przez baron, łącznie zmieniany 1 raz.
wcześniej 2008 blue , teraz 2012 blue i caddy 2017,
czasami zerknij w tył
czasami zerknij w tył
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Chyba 8,4 mmbaron1 pisze:
dł.swobodną 38mm,10 zwojów,drut 1,8mm,śred.wewn.0,84mm???? , średn.zewn.12mm.-
podaj dokładnie takie dane (sprawdź)
średnica wewnętrzna , średnica zewnetrzna , grubość drutu długość sprężyny nieobciążonej, ilość zwojów czynnych
To wtedy każdy sprężyniarz nam wykona takie sprężynki
Nooo to szcun
To mi pozostało dokupić nowe siłowniki 1T0827550E, wiela to może kosztować ??
Dokładniej gdzie kupić , żeby miały swój uciąg
- baron
- Przeglądacz
- Auto:: Bluemotion 2012 , CFHC
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Maciej_F,
siłowniki
1T0827550C
1T0827550D
1T0827550E
ja kupiłem po 80 zł u znajomego.
[ Dodano: Pon Mar 04, 2013 18:04 ]
Istotne :
Byłem dziś zamówić kilka kompl.sprężyn.
W mojej nie wiedzy szanowny pan zrobił mi jeszcze jeden inny zestaw i go założyłem,niestety zapomniałem pomierzyć.Nie ma problemu dla tych,którzy już zamówili sobie sprężynki.Dla tych którzy tego nie zrobili proponuję poczekać na moje nowe obmiary bo ten zestaw robi stanowczo mniejsze opory przy zamykaniu.
poprawka 0,84 cm-pozostałe masz podane.Chyba 8,4 mm
siłowniki
1T0827550C
1T0827550D
1T0827550E
ja kupiłem po 80 zł u znajomego.
[ Dodano: Pon Mar 04, 2013 18:04 ]
Istotne :
W mojej nie wiedzy szanowny pan zrobił mi jeszcze jeden inny zestaw i go założyłem,niestety zapomniałem pomierzyć.Nie ma problemu dla tych,którzy już zamówili sobie sprężynki.Dla tych którzy tego nie zrobili proponuję poczekać na moje nowe obmiary bo ten zestaw robi stanowczo mniejsze opory przy zamykaniu.
wcześniej 2008 blue , teraz 2012 blue i caddy 2017,
czasami zerknij w tył
czasami zerknij w tył
- magic
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
W mojej nie wiedzy szanowny pan zrobił mi jeszcze jeden inny zestaw
a może zamówiłbyś wiecej takich kompletów u "szanownego Pana sprężyniarza" i odsprzedal inny kolegom za koszt robocizny + przysłowiowe piwko
??? jeżeli istnieje tak możliwość to zgłaszam się jako zainteresowany kupna takiego kompleciku.
no i
dla Ciebie za moda
W mojej nie wiedzy szanowny pan zrobił mi jeszcze jeden inny zestaw
a może zamówiłbyś wiecej takich kompletów u "szanownego Pana sprężyniarza" i odsprzedal inny kolegom za koszt robocizny + przysłowiowe piwko
no i
never ever give up
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy