Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
wyszedł całkiem niechcacy, przez pogode w nocy z piatku na sobote... Nie wszędzie sie dało normalnie jechać. Jak juz wpadłem na A1 to spalanie juz nie było takie małe...
To co pokazuje wyświetlacz ni jak ma się do rzeczywistości.
Robię długie trasy i zawsze mi wychodzi o 0,4/ 0,5 litra więcej niż oblicza komp.
Zależy od stylu jazdy, terenu w jakim się poruszasz, czasu jaki spędzasz w korkach, na swiatłach, na jakich oponach jedziesz i oczywiście od stanu technicznego pojazdu.
Średnio na silniku 1.9 tdi 77KW mi wychodzi 6/6.5l na 100km.
Nie twierdze, że nie można zejść niżej, ale w moim przypadku przy DPF trzeba czasami touriego przegonić.
Niekiedy uzyskuję średnią na wyświetlaczu 3,8/4 l na 100km
Ja max miałem 880km. FIS oszukuje u mnie o ok. 0,5l. Spalanie bardzo pozytywnie mnie zaskakuje. Teraz z pełnego baku wyszło żonie 8.2 gdzie poza miastem zrobione było tylko 80km. Jeszcze nigdy nie mieliśmy samochodu który zadowalał się takimi małymi ilościami paliwa
Spalanie 6,0- 6,8l/100km w trybie mieszanym oto moja średnia i uważam ten wynik za zadowalający. Jeżeli mówię o zużyciu paliwa to mam na myśli jedynie stosunek ilości paliwa wlanego na stacji do ilości przejechanych setek kilometrów.
Jeszcze nigdy nie mieliśmy samochodu który zadowalał się takimi małymi ilościami paliwa
No to ja nie wiem czym kolego musiałeś jeździć bo mam jeszcze Peugeota 406 również w dieslu i on na zbiorniku 1200km robi bez problemu trasa do niemiec na autostradzie średnie spalanie wychodzi ok 6 litrów a Touranem starając się jechać ekonomicznie ta sama trasa mniej jak 7 litrów nie zeszło...
Oooojjjjj było trochę tego ale ogólnie to jeszcze nigdy nie miałem diesla. Od zdania prawka same benzyny powyżej dwóch litrów pojemności. Touran to drugi z rzędu diesel żony i jest bardziej ekonomiczny od poprzedniej A klasy 170CDI w automacie.