Zalej do pełna i kup sobie 5lit baniaczek i tez go zalej,i jeździj normalnie aż ci stanie fura z braku paliwa,zobacz ile przejechałeś na pełnym baku.zależy jeszcze czy cisniesz czy normalnie jezdziszMarko_77_ pisze:Koledzy a ja mam inny problem. od długiego czasu zastanawiam sie ile ma pojemności zbiornik naszego Tourana. Za każdym praktycznie razem po powrocie z jakiejś trasy gdy już mam naprawdę mało paliwa (ale rezerwa sie jeszcze nie zapala) około 6-7 litrów tankuję 55, 56 litrów!!! Jak to możliwe? Dodam ze paliwa pod korkiem nie widać. Próbowałem na rożnych stacjach BP, Lotos i ciagle ten problem występuje.
Problem z tankowaniem
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Łukaszz
- Zaawansowany
- Auto:: BLS 1.9 tdi
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Nie radze do końca całej ropy z baku wysysać.QQRYDZA pisze:Zalej do pełna i kup sobie 5lit baniaczek i tez go zalej,i jeździj normalnie aż ci stanie fura z braku paliwa,zobacz ile przejechałeś na pełnym baku.zależy jeszcze czy cisniesz czy normalnie jezdziszMarko_77_ pisze:Koledzy a ja mam inny problem. od długiego czasu zastanawiam sie ile ma pojemności zbiornik naszego Tourana. Za każdym praktycznie razem po powrocie z jakiejś trasy gdy już mam naprawdę mało paliwa (ale rezerwa sie jeszcze nie zapala) około 6-7 litrów tankuję 55, 56 litrów!!! Jak to możliwe? Dodam ze paliwa pod korkiem nie widać. Próbowałem na rożnych stacjach BP, Lotos i ciagle ten problem występuje.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
seba244, bardzo mocna i rezerwa to mi weszło 72litry
Nie wiem czy oszukiwał dystrybutor czy co,ale jednak. Początkowo weszło koło 65litrów i ropa już stała w rurze,a nagle bulgotanie(odpowietrzanie) i pusto..No i aż 7litrów dotankowałem..
Nigdy więcej takiego wyniku nie osiągnąłem.68-70,tak.. Wtedy tankowanie zajmuje ok 10-15minut
Nigdy więcej takiego wyniku nie osiągnąłem.68-70,tak.. Wtedy tankowanie zajmuje ok 10-15minut
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Przecież bak jest trochę większy, specjalnie żeby np. w lato opary miały się gdzie gromadzić.
Nie pamiętam jak jest w Touranach, ale w A3 przy wlewie miałem taki wystający "dzyndzel" który można było wcisnąć i słychać było jak powietrze ucieka i można było jeszcze te kilka litrów dolać.
Mechanicy jednak przestrzegają, żeby tak nie robić bo z pompą się coś dzieje czy coś w tym stylu.
Na stacjach jak ktoś z obsługi nalewa nam paliwo do pełna to trzeba uważać, bo jak powie się że do pełna i pójdzie się do kasy to można się zdziwić jaki rachunek się wyświetli ("nalewacz" wykorzysta to i dopakuje nam jeszcze kilka litrów).
Dlatego ja zawsze mówię, że poproszę do pierwszego odbicia, jednak jeżeli chodzi o Tourana teraz nalewam sam bo do pierwszego odbicia wychodzi mi 3/4 baku.
Nie pamiętam jak jest w Touranach, ale w A3 przy wlewie miałem taki wystający "dzyndzel" który można było wcisnąć i słychać było jak powietrze ucieka i można było jeszcze te kilka litrów dolać.
Mechanicy jednak przestrzegają, żeby tak nie robić bo z pompą się coś dzieje czy coś w tym stylu.
Na stacjach jak ktoś z obsługi nalewa nam paliwo do pełna to trzeba uważać, bo jak powie się że do pełna i pójdzie się do kasy to można się zdziwić jaki rachunek się wyświetli ("nalewacz" wykorzysta to i dopakuje nam jeszcze kilka litrów).
Dlatego ja zawsze mówię, że poproszę do pierwszego odbicia, jednak jeżeli chodzi o Tourana teraz nalewam sam bo do pierwszego odbicia wychodzi mi 3/4 baku.