Kody wyposażenia
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Kody wyposażenia
Witam!!! Czy gdzieś oprócz wlepki w bagażniku mogę znaleźć kody wyposażenia. Ta w bagażniku jest już lekko przetarta w niektórych miejscach i da się odczytam wszystkich literek. Dzięki za pomoc.
-
- Początkujący
A ja mam nie najlepsze doświadczenia z naklejkami - naklejka w książce jest inna niż w schowku.
Od kumpla z VAG ASO wiem, że np jak przyjeżdża auto z RNS i jest za drogie dla przyszłego właściciela to potrafią zmienić na RCD, itd.
Podobno w książce jest wersja podstawowa dla handlowca, w schowku wersja z fabryki, a wyposażenie możesz sobie obejrzeć w realu bo w salonie mogą niektóre części pozmieniać na życzenie (radio, felgi, alarm...)
Od kumpla z VAG ASO wiem, że np jak przyjeżdża auto z RNS i jest za drogie dla przyszłego właściciela to potrafią zmienić na RCD, itd.
Podobno w książce jest wersja podstawowa dla handlowca, w schowku wersja z fabryki, a wyposażenie możesz sobie obejrzeć w realu bo w salonie mogą niektóre części pozmieniać na życzenie (radio, felgi, alarm...)
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
I tutaj by się przydało temat FAQ - podstawy naszych samochodów. Ci co się czują na siłach zapraszamKamila pisze:Witaj a mi też możesz rozkodować VIN?jeżu pisze:Wyślij mi Vin to Ci sprawdzę PR jakie ma....
FAQ - pomoc
-
- Początkujący
Niektóre rzeczy da się sprawdzić na stronie (pewnie znanej):
http://igorweb.org/equidec/
Jest jeszcze (chyba) niezła, ale płatna, strona do dekodowania po VIN: http://vagauto.com/mainclass.php
http://igorweb.org/equidec/
Jest jeszcze (chyba) niezła, ale płatna, strona do dekodowania po VIN: http://vagauto.com/mainclass.php
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Witam
Usiłowałem jakieś 2 tygodnie temu załatwić coś takiego w 3 ASO jak cała historia auta po numerze VIN wraz z wyposażeniem. Powiedziano mi za każdym razem ku mojemu zdziwieniu, że opcja taka jest zablokowana i nie mogą oni czegoś takiego zrobić. Jedyne co mi zaoferowano to przyjazd i zrobienie przeglądu w ASO. Tłumaczono mi, że to są dane historyczne innego właściciela oraz innego ASO i nie udostępniają. Mam książkę serwisową w języku niemieckim ale chciałem ją jeszcze zweryfikować bo jak wiadomo takie rzeczy też bywają podrobione. Wcześniej jak kupowałem Passata B6 i Golfa Plusa można było coś takiego załatwić bez problemu. Dla mnie obecna sytuacja jest bez sensu dająca wolą rękę oszustom którzy cofają liczniki itp.
Kody wyposażenia sprawdzałem na stronie internetowej lecz moje auto ma bogatsze wyposażenie niż to które udało mi się ustalić.
Pozdrawiam
Usiłowałem jakieś 2 tygodnie temu załatwić coś takiego w 3 ASO jak cała historia auta po numerze VIN wraz z wyposażeniem. Powiedziano mi za każdym razem ku mojemu zdziwieniu, że opcja taka jest zablokowana i nie mogą oni czegoś takiego zrobić. Jedyne co mi zaoferowano to przyjazd i zrobienie przeglądu w ASO. Tłumaczono mi, że to są dane historyczne innego właściciela oraz innego ASO i nie udostępniają. Mam książkę serwisową w języku niemieckim ale chciałem ją jeszcze zweryfikować bo jak wiadomo takie rzeczy też bywają podrobione. Wcześniej jak kupowałem Passata B6 i Golfa Plusa można było coś takiego załatwić bez problemu. Dla mnie obecna sytuacja jest bez sensu dająca wolą rękę oszustom którzy cofają liczniki itp.
Kody wyposażenia sprawdzałem na stronie internetowej lecz moje auto ma bogatsze wyposażenie niż to które udało mi się ustalić.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Dziękuję Dodi za info. W przyszłym tygodniu jadę do mechanika żeby sprawdził pewne sprawy. Jeżeli będę miał wątpliwości to się do Ciebie zgłoszę.
Mam pytanie jaki jest kod RNS 510 w książce serwisowej? Zastanawiam się czy miałem w standardzie czy dołożone przez poprzedniego właściciela. Z dekodera kodów wklejki nie udało mi się ustalić.
Pozdrawiam
Mam pytanie jaki jest kod RNS 510 w książce serwisowej? Zastanawiam się czy miałem w standardzie czy dołożone przez poprzedniego właściciela. Z dekodera kodów wklejki nie udało mi się ustalić.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual