Pomoc w ocenie i zakupie
-
sebaszymanczak
- Auto:: Touran
- Imię::
Pomoc w ocenie i zakupie
Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Jestem przed zakupem auta i chciałbym uzuskać od was pomoc w zakupie Turana. Mam na oku takiego jak w linku poniżej. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego autka
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-tdi ... 69763.html
Jestem przed zakupem auta i chciałbym uzuskać od was pomoc w zakupie Turana. Mam na oku takiego jak w linku poniżej. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego autka
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-tdi ... 69763.html
- rumun_58
- Użytkownik
- Auto:: 1T1 HL BLS 06"
- Imię:: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Można jechać oglądać, bo źle nie wygląda jedna wgniotka na tylnym nadkolu, jednak magiczny przebieg 189000 od razu się rzuca w oczy, weź komputer podepnij pod VAGa, pojedź na stację diagnostyczną, niech poda VINa i już Ci się rozjaśni czy jest wart. Najlepiej zanim pojedziesz niech poda Ci nr VIN jak nie będzie chciał to odpuść od razu.
- marcin77
- Zaawansowany
cena dobra ,sprawdz dwumasówkę przebieg może być prawdziwy ja mam też 2004 przebiegiem 172 tys. gościu pisze ze może jechać sprawdzić w serwisie to sprawdz
pomogłem lub jak zasłużyłem - postaw piwo Moja fura
-
sebaszymanczak
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
kolego skoro była regenrowana i ciekie to znaczy że była źle zregenrowana; pytanie w jakim zakładzie była zregenerowana i co było w niej dokładnie robione (nie czyszczona?) 3 m po regenreacji i już cieknie? z drugiej strony jezli to BKD to turbiny w tych silnikach nie należą do udanych więc ..... trzeba założyć że byc moze wydasz kolejne 1500 min. albo ze 2500 na nową. zawsze to mniej niż kupowac nowy lub 1 roczny
. auto z takim przebiegiem to trzeba sie liczyć z wydatkami.
olej i filtry były wymieniane przy regenracji?
dwa pojedź na jazdę próbną koniecznie i daj mu porządnie z buta tak aby obroty podeszły pod 3,5-4 tys obrotów - na 3,4,5, biegu na rozgrzanym silniku - jezlei sprzedający sie nie zgodzi - daj sobie siana. Jezlei nie złapie notlaufa no to ryzyk fizyk.
ponadto w tych silnikach (najprawdopodobniej BKD) lubia pekac głowice więc.... wybór nalezy do Ciebie. wazne że lakier OK.
jezlei facet kupił auto niedawno i sprzedaje to tez pytanie dlaczego - chyba nikt nie kupuje auta aby nim pojeździć pół roku. no chyba ze sie ma kase ale wówczas nie kupuje sie auta z 2004 roku. zdrugiej strony jest info, ze sprowadzone w 2008r ale kupujacy zwolniony z opłaty skarbowej - jezlei spzredający to osoba fizyczna to nie ejst to mozliwe (no chyba ze koszty PCC bierze na siebie co byłoby dziwne)
olej i filtry były wymieniane przy regenracji?
dwa pojedź na jazdę próbną koniecznie i daj mu porządnie z buta tak aby obroty podeszły pod 3,5-4 tys obrotów - na 3,4,5, biegu na rozgrzanym silniku - jezlei sprzedający sie nie zgodzi - daj sobie siana. Jezlei nie złapie notlaufa no to ryzyk fizyk.
ponadto w tych silnikach (najprawdopodobniej BKD) lubia pekac głowice więc.... wybór nalezy do Ciebie. wazne że lakier OK.
jezlei facet kupił auto niedawno i sprzedaje to tez pytanie dlaczego - chyba nikt nie kupuje auta aby nim pojeździć pół roku. no chyba ze sie ma kase ale wówczas nie kupuje sie auta z 2004 roku. zdrugiej strony jest info, ze sprowadzone w 2008r ale kupujacy zwolniony z opłaty skarbowej - jezlei spzredający to osoba fizyczna to nie ejst to mozliwe (no chyba ze koszty PCC bierze na siebie co byłoby dziwne)
Ostatnio zmieniony śr paź 19, 2011 11:19 przez anko1973, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcin77
- Zaawansowany
sebaszymanczak, koleś sprzedaje bo problem turbiną jak napisałeś ma gwarancję to niech zrobi wtedy zobaczyć co dalej , albo pojedz tym gościem tam gdzie robił turbinę zobacz co oni powiedzą czy ją zrobią
pomogłem lub jak zasłużyłem - postaw piwo Moja fura
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Gościu napisał, że serwisowany w ASO a turbinę robił w warsztacie - ok mogę zrozumieć, że koszty, ale jeżeli cieknie turbina to znaczy, że koleś wie, że bedą koszty więc chce go sprzedać, żeby pozbyć się kłopotu. Jedź do ASO niech sprawdzą i podadzą Ci koszt naprawy i inne rzeczy, które przy okazji wyjdą - będziesz wiedział co dalej robić.marcin77 pisze:sebaszymanczak, koleś sprzedaje bo problem turbiną jak napisałeś ma gwarancję to niech zrobi wtedy zobaczyć co dalej , albo pojedz tym gościem tam gdzie robił turbinę zobacz co oni powiedzą czy ją zrobią
Ja jak sprzedawałem swoje samochody to takiego wodoleństwa nie stosowałem - za dużo promocji w tym wszytskim.
-
sebaszymanczak
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
a pozniej sie dziwią ze ktoś ma droższy bo na allegro znależli taniej...tylko nikt nie pomysli ze w przypadku tego drozszego moze miec wszystko porobione i dbany samochod jak nalezy... a kupi taniej wsadzi 5 tys. i potem sie robi cena wieksza niz ten drozszy... ale to jest nasze takie "polskie" myslenie... aby taniej, ale juz sie nie zastanawiamy dlaczego tak jest...
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Dodi widzę, że mnie rozumiesz.
Ja już nie chcę "głośno mówić" ile ja dałem za swojego bo by się niektórzy przewrócili. Powiem tylko tyle, że możnabby polifta znaleźć za tę cenę.
Ale za to mam auto pewne, zadbane do tego stopnia, że ludzie po wejściu do środka myślą że to nowe auto, a przebieg mam nieco większy niż ten tu z aukcji. Koledzy z ostatniego spotu mogą potwierdzić... i co? Nie żałuję.
Ja już nie chcę "głośno mówić" ile ja dałem za swojego bo by się niektórzy przewrócili. Powiem tylko tyle, że możnabby polifta znaleźć za tę cenę.
Ale za to mam auto pewne, zadbane do tego stopnia, że ludzie po wejściu do środka myślą że to nowe auto, a przebieg mam nieco większy niż ten tu z aukcji. Koledzy z ostatniego spotu mogą potwierdzić... i co? Nie żałuję.
Pozdrawiam!