ten twój dwumas i tak wygląda pięknieGregor pisze:Dzisiaj po rozebraniu okazał sie rozmiar uszkodzenia dwu
[video]http://www.youtube.com/watch?v=0gzwUSlwiK8[/video]
Koło dwumasowe.
- czesio19892404
- Użytkownik
- Auto:: szukam
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Kolego jesli to dwumas to spokojnie jeździj i poczekaj aż zacznie Ci łomotać. Odgłos podobny do cegły w betoniarce (wzglednie w pralceCiapek pisze:ktoś coś powie o tych moich objawach z 1 strony czy to też dwumas?
"Stoję w korku zjeżdżając z górki i jak sznur samochodów lekko się poruszał puszczałem tylko nogę z hamulca i auto delikatnie na biegu D się toczyło i podczas tego toczenia bujało mi budą, czułem drgania"
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
tak tak QQ walił mi już rok temu, ale tego co zaobserowałem teraz to nigdy nie miałem dlatego pytam i się upewniam czy to też dwumas.
"Cegła w pralce"... tak wiem, sam to innym userom piszę i sam jeżdżę dalej bo tragedii nie ma bo do cegły to mi wiele brakuje
Jestem tylko ciekawe czy ktoś miał również taki objaw podczas "toczenia się" auta
"Cegła w pralce"... tak wiem, sam to innym userom piszę i sam jeżdżę dalej bo tragedii nie ma bo do cegły to mi wiele brakuje
Jestem tylko ciekawe czy ktoś miał również taki objaw podczas "toczenia się" auta
Pozdrawiam!
- Ciapek
- Expert
ale najlepsze jest to, że ja bardzo rzadko słyszę ten dwumas a budą oprócz tego przypadku i czasami (bardzo rzadko) na postoju to mi wogóle nie trzęsie. Hałasu większego też nie słychać, a już na pewno cegły w pralce 
Więc nie wiem czy jeszcze nie poczekać. Kasa niemała w końcu.
Chyba nic mi nagle nie rozwali jak tak słabo jednak ją słychać
Więc nie wiem czy jeszcze nie poczekać. Kasa niemała w końcu.
Chyba nic mi nagle nie rozwali jak tak słabo jednak ją słychać
Pozdrawiam!
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Problemy z wbiciem biegu masz ? Występują wyczuwalne drgania na jałowym ?radoga pisze:Czy ktos moze pomóc bo mam takie objawy. Jak zmieniam biegi 2 na 3 i 3 na 4 przy 2 tys slychac metaliczny dzwiek a jak przy 2,5 tys i wiecej nic nie slychac, przy ruszaniu na 1 lub wstecznym bez gazu to szarpie jak myslicie co to moze byc?
Słyszysz dzwięk inny niż praca silnika , jakby szuranie ?
Jeżeli masz te objawy to dwumas do wymiany.
Problemow z biegami nie mam, czasami sa lekkie drgania silnika. Glowny objaw to sychac ten dzwiek (tarcie metalu o metal) pzy zmianie biegow. Mysle ze jeszcze mozna z tym jezdzic.Tomas pisze:Problemy z wbiciem biegu masz ? Występują wyczuwalne drgania na jałowym ?radoga pisze:Czy ktos moze pomóc bo mam takie objawy. Jak zmieniam biegi 2 na 3 i 3 na 4 przy 2 tys slychac metaliczny dzwiek a jak przy 2,5 tys i wiecej nic nie slychac, przy ruszaniu na 1 lub wstecznym bez gazu to szarpie jak myslicie co to moze byc?
Słyszysz dzwięk inny niż praca silnika , jakby szuranie ?
Jeżeli masz te objawy to dwumas do wymiany.
- Ciapek
- Expert
Ja przy automacie przy jeździe kompletnie nic nie słyszę, żadnych nieudogoności, a jeśli coś jest to tego nie wyczuwam 
Jedynie czasem na zimnym silniku lekko się "cegła przewala" w komorze silnika, delikatnie trzęsie budą i podczas wolnej jazdy z górki na puszczonym gazie trochę kołysze.
I tak od ponad roku i nic się nie pogarsza, co nie zmienia faktu, że jak pisałem wyżej szukam nowego koła....
Jedynie czasem na zimnym silniku lekko się "cegła przewala" w komorze silnika, delikatnie trzęsie budą i podczas wolnej jazdy z górki na puszczonym gazie trochę kołysze.
I tak od ponad roku i nic się nie pogarsza, co nie zmienia faktu, że jak pisałem wyżej szukam nowego koła....
Pozdrawiam!
-
damian6808
- Auto:: touran 1.9tdi 2004
- Imię:: Damian
- Podziękował: 2 razy
Re: Koło dwumasowe.
cześć. zmieniał ktoś dwumas na jedno. z jakiego silnika pasuje. mój 1.9 tdi bkc 2004r.