Oryginalne kluczyki
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 6 razy
Oryginalne kluczyki
Witam
W zeszłym roku kupiłem swojego Touranka
otrzymałem od sprzedającego dwa kluczyki (scyzoryki) -jeden ma urwane ucho od zawieszki.
oraz otrzymałem taki dziwny kluczyk z przywieszką.Taki jak na zdjęciu
Moje pytanie brzmi :
---po co ten kluczyk i ta zawieszka
--- Czy ubezpieczyciel uznał by ewentualną kradzież.
Autko ubezpieczone w PZU podczas zawarcia umowy zrobiono zdjęcie dwóm kluczykom ----zrobił to agent ubezpieczeniowy.
otrzymałem od sprzedającego dwa kluczyki (scyzoryki) -jeden ma urwane ucho od zawieszki.
Moje pytanie brzmi :
Autko ubezpieczone w PZU podczas zawarcia umowy zrobiono zdjęcie dwóm kluczykom ----zrobił to agent ubezpieczeniowy.
Ostatnio zmieniony pn kwie 08, 2013 15:09 przez BODZIO1975, łącznie zmieniany 1 raz.
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Jak chcesz mieć całe ucho to kup sobie obudowę nową na alleg... do kluczyka 
A co do zawieszki ja też taka miałem( ale drugi kluczyk normalny),ktoś pisał na forum do czego służy ale już nie pamiętam ,dawno to było
jak poszukasz to znajdziesz 
Jak ubezpieczyciel zrobił zdjęcie to nie masz się o co martwić .
A co do zawieszki ja też taka miałem( ale drugi kluczyk normalny),ktoś pisał na forum do czego służy ale już nie pamiętam ,dawno to było
Jak ubezpieczyciel zrobił zdjęcie to nie masz się o co martwić .
-
Romeczek
- Przeglądacz
- Auto:: 1,9 TDI-BXE - 2008
- Imię:: Roman
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Przy kupnie samochodu dostaje sie dwa oryginalne kluczyki(scyzoryk) z funkcja zamykania i otwierania (takie jak Ty masz w ktorym urwało sie ucho).Ten kluczyk ktory pokazujesz został dorobiony przez serwis VW prawdopodobnie porzedniemu wlacicielowi sie zagubil.
Moj kolega tak mial w pasacie .na czarnej przywieszce z jednej strony powinien byc numer (ostatnie 6 numerow VIN,natomiast z drugiej strony nr. kodu kluczyka)
Moj kolega tak mial w pasacie .na czarnej przywieszce z jednej strony powinien byc numer (ostatnie 6 numerow VIN,natomiast z drugiej strony nr. kodu kluczyka)
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
OK.ale do czego ten kluczyk służy??Romeczek pisze:Przy kupnie samochodu dostaje sie dwa oryginalne kluczyki(scyzoryk) z funkcja zamykania i otwierania (takie jak Ty masz w ktorym urwało sie ucho).Ten kluczyk ktory pokazujesz został dorobiony przez serwis VW prawdopodobnie porzedniemu wlacicielowi sie zagubil.
no i na przywieszce nie mam żadnych numerów-----czy to może stanowić dla mnie jakiś problem.Mam na myśli ubezpieczalnie i zgubienie kluczyka.
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Przemek_85
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przecież tego kluczyka nawet nigdzie nie da się wsadzić, jak miałem golfa 3 to miałem takie kluczyki, teraz VW ma zupełnie inny grot...
Możliwe, że sprzedający dał Ci taki kluczyk bo nie miał drugiego do tego auta... i dał jaki miał w szufladzie, a Ty tego nie zakumałeś
Możliwe, że sprzedający dał Ci taki kluczyk bo nie miał drugiego do tego auta... i dał jaki miał w szufladzie, a Ty tego nie zakumałeś
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW
Nie mam już Tourana
Info na PW
Nie mam już Tourana
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
Właśnie tego kluczyka nie da się nigdzie wsadzić. Poza tym sprzedający dał mi dwa scyzoryki które działają a ten kluczyk jest trzeci.Przemek_85 pisze:Przecież tego kluczyka nawet nigdzie nie da się wsadzić, jak miałem golfa 3 to miałem takie kluczyki, teraz VW ma zupełnie inny grot...
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Oryginalne kluczyki
Zawieszka przy kluczyka była do podania numeru kluczyka jakbyś chciał dorobić w ASO. Bez tego ani rusz. Jeżeli agent zrobił fotki dwóch styzorykom to się nie przyznawaj, że masz trzeci i to jeszcze nie pasujący.BODZIO1975 pisze:Witam
Moje pytanie brzmi :
Po Ci dał trzeci kluczyk - pewnie musiałbyś się sprzedającego zapytać.
Może dorzucił Ci ten trzeci żebyś sam wymienił na ten z urwanych uchem
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
Re: Oryginalne kluczyki
Na zawieszce mam tylko napis Mit Transponder i nic poza tym ,,Mam nadzieje że nie zgubię jednego z dwóch scyzoryków.cheles pisze:Zawieszka przy kluczyka była do podania numeru kluczyka jakbyś chciał dorobić w ASO. Bez tego ani rusz. Jeżeli agent zrobił fotki dwóch styzorykom to się nie przyznawaj, że masz trzeci i to jeszcze nie pasujący.BODZIO1975 pisze:Witam
Moje pytanie brzmi :
Po Ci dał trzeci kluczyk - pewnie musiałbyś się sprzedającego zapytać.
Może dorzucił Ci ten trzeci żebyś sam wymienił na ten z urwanych uchem![]()
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
tak na oko wygląda jak kluczyk z lat 80 - mam kluczyk o identycznej formie i kształcie ale z logo OOOO od starej 80 B3. Dostałeś bo wygląda profesjonalnie (zwłaszcza zawieszka) i robi wrażenie ....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol