Radykalne skrócenie zasięgu działania pilota-kluczyka
- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Radykalne skrócenie zasięgu działania pilota-kluczyka
Kluczyk chyba w ciągu kilku tygonii stracił zasięg do ok 1 m od drzwi kierowcy, w porywach. Bateryjka bez obciążenia ma 3,17 V. Wymieniłem bateryjkę i właściwie nic się nie zmieniło. Nowa ma 3,3 V a dioda mruga jak trzeba.
Już sądziłem że to odbiornik w aucie, ale drugi kluczyk działa tak do 20 m.
Dwa pytania:
1. Co z tym pierwszym zrobić, bo rozbieranie i czyszczenie (właściwie czysty był wewnątrz) nic nie daje.
2. Jaki jest normalny zasięg kluczyka. Maleje z wiekiem kluczyka?
Już sądziłem że to odbiornik w aucie, ale drugi kluczyk działa tak do 20 m.
Dwa pytania:
1. Co z tym pierwszym zrobić, bo rozbieranie i czyszczenie (właściwie czysty był wewnątrz) nic nie daje.
2. Jaki jest normalny zasięg kluczyka. Maleje z wiekiem kluczyka?
pozdrawiam Grzegorz
- krankor
- Zaawansowany
To ja zdążyłem zauważyć, że pierwszy działa słabowato
Co ja mu jeszcze mogę zrobić, żeby nie kupować nowego i go nie doprogramowywać. Bo mnie to przeraża, jak czytałem co inni robili żeby dopisać. Zresztą nie mam żadnych pasków z kodami.

Co ja mu jeszcze mogę zrobić, żeby nie kupować nowego i go nie doprogramowywać. Bo mnie to przeraża, jak czytałem co inni robili żeby dopisać. Zresztą nie mam żadnych pasków z kodami.
Ostatnio zmieniony wt kwie 23, 2013 23:17 przez krankor, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Grzegorz
- PIOTR.PMS
- Użytkownik
- Auto:: touran bkd dsg
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Radykalne skrócenie zasięgu działania pilota-kluczyka
Umnie 2kluczyki lapia po max 6metrow -troche malo.
Wczesniej w golfie4 te 20metrow lekko lapal.
Gosciu co mi wymienial baterie i czyscil powiedzial ze moze wpadl do wody bo od wilgoci strasznie zmniejsza sie zasieg w scyzorykach
Wczesniej w golfie4 te 20metrow lekko lapal.
Gosciu co mi wymienial baterie i czyscil powiedzial ze moze wpadl do wody bo od wilgoci strasznie zmniejsza sie zasieg w scyzorykach
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Witam
Jestem po dorobieniu kluczyka bo miałem jeden a wiadomo jak by zaginął to koszty były by większe a poza tym otwieranie działało dopiero 0.5 m od szyby kierowcy. Nowy działa z 20 m. Przy starym nie pomagało wymiana baterii po prostu z czasem tracą działanie na odległości i trzeba nowy. Magik który pewnie podszedł do tego że naprawi po 2 dniach poddał się i powiedział że trzeba nową płytkę a koszt taki sam jak nowy pilot.
Jestem po dorobieniu kluczyka bo miałem jeden a wiadomo jak by zaginął to koszty były by większe a poza tym otwieranie działało dopiero 0.5 m od szyby kierowcy. Nowy działa z 20 m. Przy starym nie pomagało wymiana baterii po prostu z czasem tracą działanie na odległości i trzeba nowy. Magik który pewnie podszedł do tego że naprawi po 2 dniach poddał się i powiedział że trzeba nową płytkę a koszt taki sam jak nowy pilot.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Stare piloty się "starzeją" i dlatego słabiej działają - przerabiałem to w kilku Turkach 03/05
- krankor
- Zaawansowany
Przepraszam, że nie powiadomiłem o wynikach. Dokupiłem wtedy nowego pilota od Skody, ale z takimi samymi numerami, częstotliwością. Rozłożyłem starego i grot z częścią obudowy z immo dołożyłem do nowego pilota. Po kilku podejściach udało mi się skasować najpierw oba dotychczas działające
a potem tylko tego nowego dodać. Drugiego starego nie udało mi się dodać. Ale dobre i to. Nowy działa praktycznie za każdym razem z 25-30 m.

pozdrawiam Grzegorz
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Cześć! Długo tutaj nie zaglądałem bo i nie było potrzeby 
Teraz jednak mam taki dziwny problem.
W zasadzie z dnia na dzień skrócił się radykalnie (z około 50m do 1-2 metra) zasięg kluczyka. Oczywiście sprawdziłem na drugim, i wymieniłem obie baterie ale niestety jest tak samo. Dodam tylko, że dziwnym zrządzeniem w tym samym momencie w drugim aucie (Hyundai i30) oba piloty przestały działać w ogóle (również wymiana baterii itp.). Macie jakieś pomysły?

Teraz jednak mam taki dziwny problem.
W zasadzie z dnia na dzień skrócił się radykalnie (z około 50m do 1-2 metra) zasięg kluczyka. Oczywiście sprawdziłem na drugim, i wymieniłem obie baterie ale niestety jest tak samo. Dodam tylko, że dziwnym zrządzeniem w tym samym momencie w drugim aucie (Hyundai i30) oba piloty przestały działać w ogóle (również wymiana baterii itp.). Macie jakieś pomysły?