Witam wszystkich forumowiczów.
Jadąc rano do pracy zaobserwowałem dziwny dzwięk przy wciskaniu sprzęgła - coś jakby pojedyncze klikniecie przy wciskaniu i przy wyciskaniu pedała. Gdy jadę w korku jedyna-dwójka i powoli operuję pedałem ( nie w pełnym zakresie ) to tego nie słychać.
Sprawdzałem na postoju: normalne szybkie wcisnięcie sprzegła "klik" i wycisnięcie "klik" a gdy to samo zrobie powoli to cisza. Innych obiawów brak, wszystko pracuje normalnie. Dodam,że autko jest prawie nowe- przebieg 20 tyś.po 3 latach...
Czy ktoś miał podobny problem?
dziwne klikanie
dziwne klikanie
Auto jest z 2010r. , komputer nic nie sygnalizuje.
Mechanik z polecanego na forum warsztatu na ul. Jasielskiej w Krakowie zaglądnął pod pedały i wg niego zaczął "hałasować" przełącznik pod pedałem sprzęgła (który informuje silnik o wysprzęgleniu) - wymiana nie jest konieczna jeśli mi to akustycznie nie przeszkadza.
Mechanik z polecanego na forum warsztatu na ul. Jasielskiej w Krakowie zaglądnął pod pedały i wg niego zaczął "hałasować" przełącznik pod pedałem sprzęgła (który informuje silnik o wysprzęgleniu) - wymiana nie jest konieczna jeśli mi to akustycznie nie przeszkadza.
Mich