Szybkie pytanie o górny schowek i mocnowanie?!
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Szybkie pytanie o górny schowek i mocnowanie?!
Witajcie, czy idzie jakoś zamontować górny otwierany schowek pochodzący z takiej konsoli:
http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2868015373
do takiej konsoli:
http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2829931043
Moja poprzednia ramka/konsola była uszkodzona i zamontowałem taką jak poniżej (srebrna), niestety nie mogę zamontować schowka bo nie pasuje.
Czy można ją jakoś przerobić by schowek po ludzku zamontować czy muszę poszukać konkretnie takiej jak miałem wcześniej?
Dzięki.
do takiej konsoli:
Moja poprzednia ramka/konsola była uszkodzona i zamontowałem taką jak poniżej (srebrna), niestety nie mogę zamontować schowka bo nie pasuje.
Czy można ją jakoś przerobić by schowek po ludzku zamontować czy muszę poszukać konkretnie takiej jak miałem wcześniej?
Dzięki.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Re: Szybkie pytanie o górny schowek i mocnowanie?!
Poszukaj pasującej, za dużo zachodu z tym... zajedziesz sie i nic nie zrobisz. Już to przerabiałem... inne mocowania półki, inne mocowania schowka... nie warto.lukasz22i pisze:Witajcie, czy idzie jakoś zamontować górny otwierany schowek pochodzący z takiej konsoli:
do takiej konsoli:
Dzięki.
P.S. jak chcesz mam cały zestaw na zbyciu (ramka + schowek) taki jak masz srebrny tylko, że czarny. Mogę oddać w dobre ręce za rozsądną cenę bo leży w piwnicy.
- GioW
- Expert
Hmmm, ja też mam zmieniony na ten srebrny + schowek na guzik z 1T3.Muti pisze:GioW, chwila chwila...Chłopaki przecież nagminnie montują srebrne i chromowane od 1t3,także na pewno się da. Z tego co wiem,trzeba coś przyciąć i śmiga.. Zapytaj kogoś kto zmieniał na 1t3.
Tylko, że tu kolega chce wsadzić ten schowek bez guzika w obudowę w której był schowek z guzikiem.
Ten bez guzika ma mocowanie jedną śrubką na środku, ten nowy dwoma śrubami do obudowy.
Mi na bank normalnie nie wchodził stary schowek w nową obudowę.
Obrazowo,
chce schowek taki:
przełożyć w nową obudowę.
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2012 16:08 przez GioW, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Mój schowek ma po środku jedną dziurkę na śrubę (pod schowkiem desce jest wystający uchwyt do wkręcenia tej śruby), jeśli piszesz że ten bez guzika ma jedną śrubkę to właśnie mam ten bez guzika (cokolwiek znaczy ten guzikGioW pisze:Muti pisze:GioW, chwila chwila...Chłopaki przecież nagminnie montują srebrne i chromowane od 1t3,także na pewno się da. Z tego co wiem,trzeba coś przyciąć i śmiga.. Zapytaj kogoś kto zmieniał na 1t3.
Tylko, że tu kolega chce wsadzić ten schowek z guzikiem
Ten bez guzika ma mocowanie jedną śrubką na środku, .
.

- GioW
- Expert
W starym schowku czyli takim jakim masz, żeby otworzyć trzeba go nacisnąć i sam sie otwiera. W nowym jest specjalny przycisk, który po naduszeniu otwiera schowek. O tyle to fajne rozwiązanie, że jak położysz coś (ja np. miałem navi przyklejaną) cięższego na schowek to sam Ci sie nie otworzy.lukasz22i pisze:Mój schowek ma po środku jedną dziurkę na śrubę (pod schowkiem desce jest wystający uchwyt do wkręcenia tej śruby), jeśli piszesz że ten bez guzika ma jedną śrubkę to właśnie mam ten bez guzika (cokolwiek znaczy ten guzikGioW pisze:Muti pisze:GioW, chwila chwila...Chłopaki przecież nagminnie montują srebrne i chromowane od 1t3,także na pewno się da. Z tego co wiem,trzeba coś przyciąć i śmiga.. Zapytaj kogoś kto zmieniał na 1t3.
Tylko, że tu kolega chce wsadzić ten schowek z guzikiem
Ten bez guzika ma mocowanie jedną śrubką na środku, .
.).
Jak wrócę do domu podeśle Ci na PW fotkę tego co mam na zbyciu, zobaczysz czy Ci pasuje.
- vr_6
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
- Imię:: Artur
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Odświerze troszeczke temat z nadzieją ze ktoś cos mi podpowie.Chce zamienic schowek z otwartego(bez klapki) na zamykany z przyciskiem(guzikiem).
Już na pierwszy rzyt oka na nowo zakupiony schowek podpadło mi to iz jest róznica w dwóch dodatkowych otworach mocujacych schowek,orginalnie mam tylko jedną srubkę pod blędą.
Mysle sobie ze ewentualnie dokupie srubki i po bolu.Niestety po zdemontowaniu okazało sie ze takowych otworów brak.Nastepny wiekszy problem to to ze okazało sie ze nowo zakupiony schowek jest poprostu za duzy o zawiasy ktore wystaja.
Moje pytanie to:Czy teraz musze dokupic inna konsole pod schowek?Czy moze szukac innego rodzaju schowka?
Bardzo bede wdzieczny za ewentualne sugestie i podpowiedzi.
Już na pierwszy rzyt oka na nowo zakupiony schowek podpadło mi to iz jest róznica w dwóch dodatkowych otworach mocujacych schowek,orginalnie mam tylko jedną srubkę pod blędą.
Mysle sobie ze ewentualnie dokupie srubki i po bolu.Niestety po zdemontowaniu okazało sie ze takowych otworów brak.Nastepny wiekszy problem to to ze okazało sie ze nowo zakupiony schowek jest poprostu za duzy o zawiasy ktore wystaja.
Moje pytanie to:Czy teraz musze dokupic inna konsole pod schowek?Czy moze szukac innego rodzaju schowka?
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
vr_6 pisze:Odświerze troszeczke temat z nadzieją ze ktoś cos mi podpowie.Chce zamienic schowek z otwartego(bez klapki) na zamykany z przyciskiem(guzikiem).
musisz poszukać ramki do tego schowka ta którą potrzebujesz będzie miała wycięcia na te zawiasy i otwory do przykręcenia śrubek