Szybkie pytanie o górny schowek i mocnowanie?!

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
lukasz22i
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 3 razy

Szybkie pytanie o górny schowek i mocnowanie?!

Post autor: lukasz22i »

Witajcie, czy idzie jakoś zamontować górny otwierany schowek pochodzący z takiej konsoli:

http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2868015373

do takiej konsoli:

http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2829931043

Moja poprzednia ramka/konsola była uszkodzona i zamontowałem taką jak poniżej (srebrna), niestety nie mogę zamontować schowka bo nie pasuje.

Czy można ją jakoś przerobić by schowek po ludzku zamontować czy muszę poszukać konkretnie takiej jak miałem wcześniej?

Dzięki.
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Re: Szybkie pytanie o górny schowek i mocnowanie?!

Post autor: GioW »

lukasz22i pisze:Witajcie, czy idzie jakoś zamontować górny otwierany schowek pochodzący z takiej konsoli:

http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2868015373

do takiej konsoli:

http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2829931043

Moja poprzednia ramka/konsola była uszkodzona i zamontowałem taką jak poniżej (srebrna), niestety nie mogę zamontować schowka bo nie pasuje.

Czy można ją jakoś przerobić by schowek po ludzku zamontować czy muszę poszukać konkretnie takiej jak miałem wcześniej?

Dzięki.
Poszukaj pasującej, za dużo zachodu z tym... zajedziesz sie i nic nie zrobisz. Już to przerabiałem... inne mocowania półki, inne mocowania schowka... nie warto.

P.S. jak chcesz mam cały zestaw na zbyciu (ramka + schowek) taki jak masz srebrny tylko, że czarny. Mogę oddać w dobre ręce za rozsądną cenę bo leży w piwnicy.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

GioW, chwila chwila...Chłopaki przecież nagminnie montują srebrne i chromowane od 1t3,także na pewno się da. Z tego co wiem,trzeba coś przyciąć i śmiga.. Zapytaj kogoś kto zmieniał na 1t3.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Nie trzeba kombinować ;) tylko inaczej śrubki przykręcasz i pasuje ;) zakładaj i się nie szczyp ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Muti pisze:GioW, chwila chwila...Chłopaki przecież nagminnie montują srebrne i chromowane od 1t3,także na pewno się da. Z tego co wiem,trzeba coś przyciąć i śmiga.. Zapytaj kogoś kto zmieniał na 1t3.
Hmmm, ja też mam zmieniony na ten srebrny + schowek na guzik z 1T3.

Tylko, że tu kolega chce wsadzić ten schowek bez guzika w obudowę w której był schowek z guzikiem.

Ten bez guzika ma mocowanie jedną śrubką na środku, ten nowy dwoma śrubami do obudowy.

Mi na bank normalnie nie wchodził stary schowek w nową obudowę.

Obrazowo,
chce schowek taki:
Obrazek

przełożyć w nową obudowę.
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2012 16:08 przez GioW, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

GioW, wszystko jasne..Mój błąd :)
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
lukasz22i
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 3 razy

Post autor: lukasz22i »

GioW pisze:
Muti pisze:GioW, chwila chwila...Chłopaki przecież nagminnie montują srebrne i chromowane od 1t3,także na pewno się da. Z tego co wiem,trzeba coś przyciąć i śmiga.. Zapytaj kogoś kto zmieniał na 1t3.

Tylko, że tu kolega chce wsadzić ten schowek z guzikiem

Ten bez guzika ma mocowanie jedną śrubką na środku, .

.
Mój schowek ma po środku jedną dziurkę na śrubę (pod schowkiem desce jest wystający uchwyt do wkręcenia tej śruby), jeśli piszesz że ten bez guzika ma jedną śrubkę to właśnie mam ten bez guzika (cokolwiek znaczy ten guzik :D ).
Awatar użytkownika
GioW
Expert

lukasz22i pisze:
GioW pisze:

Tylko, że tu kolega chce wsadzić ten schowek z guzikiem

Ten bez guzika ma mocowanie jedną śrubką na środku, .

.
Mój schowek ma po środku jedną dziurkę na śrubę (pod schowkiem desce jest wystający uchwyt do wkręcenia tej śruby), jeśli piszesz że ten bez guzika ma jedną śrubkę to właśnie mam ten bez guzika (cokolwiek znaczy ten guzik :D ).
W starym schowku czyli takim jakim masz, żeby otworzyć trzeba go nacisnąć i sam sie otwiera. W nowym jest specjalny przycisk, który po naduszeniu otwiera schowek. O tyle to fajne rozwiązanie, że jak położysz coś (ja np. miałem navi przyklejaną) cięższego na schowek to sam Ci sie nie otworzy.

Jak wrócę do domu podeśle Ci na PW fotkę tego co mam na zbyciu, zobaczysz czy Ci pasuje.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Na forum jest już temat dot. różnic obu schowków i związanych z tym różnych ramek środkowych wylotów powietrza.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
vr_6
Przeglądacz
Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
Imię:: Artur
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: vr_6 »

Odświerze troszeczke temat z nadzieją ze ktoś cos mi podpowie.Chce zamienic schowek z otwartego(bez klapki) na zamykany z przyciskiem(guzikiem).
Już na pierwszy rzyt oka na nowo zakupiony schowek podpadło mi to iz jest róznica w dwóch dodatkowych otworach mocujacych schowek,orginalnie mam tylko jedną srubkę pod blędą.
Mysle sobie ze ewentualnie dokupie srubki i po bolu.Niestety po zdemontowaniu okazało sie ze takowych otworów brak.Nastepny wiekszy problem to to ze okazało sie ze nowo zakupiony schowek jest poprostu za duzy o zawiasy ktore wystaja.
Moje pytanie to:Czy teraz musze dokupic inna konsole pod schowek?Czy moze szukac innego rodzaju schowka?
Bardzo bede wdzieczny za ewentualne sugestie i podpowiedzi.
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Post autor: Miki76 »

vr_6 pisze:Odświerze troszeczke temat z nadzieją ze ktoś cos mi podpowie.Chce zamienic schowek z otwartego(bez klapki) na zamykany z przyciskiem(guzikiem).
Już na pierwszy rzyt oka na nowo zakupiony schowek podpadło mi to iz jest róznica w dwóch dodatkowych otworach mocujacych schowek,orginalnie mam tylko jedną srubkę pod blędą.
Mysle sobie ze ewentualnie dokupie srubki i po bolu.Niestety po zdemontowaniu okazało sie ze takowych otworów brak.Nastepny wiekszy problem to to ze okazało sie ze nowo zakupiony schowek jest poprostu za duzy o zawiasy ktore wystaja.
Moje pytanie to:Czy teraz musze dokupic inna konsole pod schowek?Czy moze szukac innego rodzaju schowka?
Bardzo bede wdzieczny za ewentualne sugestie i podpowiedzi.

musisz poszukać ramki do tego schowka ta którą potrzebujesz będzie miała wycięcia na te zawiasy i otwory do przykręcenia śrubek
Awatar użytkownika
vr_6
Przeglądacz
Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
Imię:: Artur
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: vr_6 »

Dzieki Miki76 za podpowiedz.Dzialam dalej
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Sa dwa rodzaje zamykanych schowków. Podpytaj Touranka z tego co pamiętam modził właśnie przy takim co kupiłeś.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ