Kupiłem używanego Tourana, jeszcze 1/2 roku na gwarancji.
Chcę go ubezpieczyć (AC), ale ubezpieczyciel wymaga przynajmniej 2 systemów zabezpieczeń.
W ASO powiedzieli, że jak założę coś na własną rękę to stracę gwarancję na elektrykę i elektronikę , więc muszę znaleźć coś niedrogiego w ASO .
Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia?
Jaki alarm fabryczny
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Ciekawe co by powiedzieli jak bys zalozył wszystko jak w org
. To co mają na CAN jest ok, w CAN kazdy ruch zamka jest wykrywalny itp.

Ostatnio zmieniony śr paź 26, 2011 10:43 przez spacewalker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam.
Niestety nie mam autoalarmu - widocznie Niemiec nie czuł potrzeby.
Obdzwoniłem kilka ASO: alarm LOGIC : ok. 700 technika + 700 montaż = 1400 :-(
Jak na moje lamerskie oko to trochę dużo za coś co złodzieje mają w małym.
Ale mam rozwiązanie:
- WARTA ubezpiecza wg posiadanego zabezpieczenia (im słabsze tym drożej, ale taniej niż w ASO).
- w AXADirect w teorii też ale jak się przeklika wniosek to wyskakuje formułka o konieczności "oglądu" i cenka skacze (z 1800 via WWW do 3.200 u konsultanta).
W moim starym Touranku też mam CANa zakładanego na boku i wszystko gra - ale jak pomyślę o kosztach wymiany jakiegoś elektronicznego badziewia to mam dreszcze :-)
Niestety nie mam autoalarmu - widocznie Niemiec nie czuł potrzeby.
Obdzwoniłem kilka ASO: alarm LOGIC : ok. 700 technika + 700 montaż = 1400 :-(
Jak na moje lamerskie oko to trochę dużo za coś co złodzieje mają w małym.
Ale mam rozwiązanie:
- WARTA ubezpiecza wg posiadanego zabezpieczenia (im słabsze tym drożej, ale taniej niż w ASO).
- w AXADirect w teorii też ale jak się przeklika wniosek to wyskakuje formułka o konieczności "oglądu" i cenka skacze (z 1800 via WWW do 3.200 u konsultanta).
W moim starym Touranku też mam CANa zakładanego na boku i wszystko gra - ale jak pomyślę o kosztach wymiany jakiegoś elektronicznego badziewia to mam dreszcze :-)
Ostatnio zmieniony pt paź 28, 2011 23:45 przez Xav, łącznie zmieniany 1 raz.