dopiero dzisiaj trafiłem na forum. Witam wszystkich posiadaczy Touranów. To jest mój drugi Touran w życiu. Miałem MKI z 2003 z silnikiem 1,9 TDI 90 KM a teraz mam MK2 z 2011 z silnikiem 2.0 TDI sprzężonym ze skrzynią DSG i przebiegiem po 2 latach ponad 145.ooo km. Póki co Touran i ja poznaliśmy się całkiem dobrze z załogą poznańskiego serwisu, bo awarii było kilka, głównie elektroniki. Ale jak jeździ to rewelacja. Choć musiałem go trochę "pod siebie" dopasować. No cóż mam nadzieje, ze jak się gwarancja skończyła, to i skończyły się awarie.
Pozdrowienia z Poznania
Pozdrowienia z Poznania
Witam,
dopiero dzisiaj trafiłem na forum. Witam wszystkich posiadaczy Touranów. To jest mój drugi Touran w życiu. Miałem MKI z 2003 z silnikiem 1,9 TDI 90 KM a teraz mam MK2 z 2011 z silnikiem 2.0 TDI sprzężonym ze skrzynią DSG i przebiegiem po 2 latach ponad 145.ooo km. Póki co Touran i ja poznaliśmy się całkiem dobrze z załogą poznańskiego serwisu, bo awarii było kilka, głównie elektroniki. Ale jak jeździ to rewelacja. Choć musiałem go trochę "pod siebie" dopasować. No cóż mam nadzieje, ze jak się gwarancja skończyła, to i skończyły się awarie.
Do zobaczenia na trasie Freddie
Ludzie wierzą, że aby osiągnąć sukces trzeba wstawać rano.Otóż nie - trzeba wstawać w dobrym humorze. Nie moje, ale bardzo mi sie podoba....
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Witaj, nie zrażaj się problemami na początku. Ja miałem wymianę całej skrzyni DSG w skodzie na samym początku gwarancji przy przebiegu 40 tysi km i wtedy powiedziałem nigdy więcej DSG. Teraz po przebiegu 200 tys km nie zamieniłbym jej na żadną inną skrzynię automatyczną w markach popularnych samochodów.

- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
witaj, powodzenia
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Cześć, nie zrażam sie, ale trochę to wkurza. Jak kupujesz nówkę za stokilkanascie tysi, to ni powinny się zdarzać gówniane awarie. Ale cóż póki co śmigam.Johny7205 pisze:Witaj, nie zrażaj się problemami na początku. Ja miałem wymianę całej skrzyni DSG w skodzie na samym początku gwarancji przy przebiegu 40 tysi km i wtedy powiedziałem nigdy więcej DSG. Teraz po przebiegu 200 tys km nie zamieniłbym jej na żadną inną skrzynię automatyczną w markach popularnych samochodów.
Pozdrawiam
Ludzie wierzą, że aby osiągnąć sukces trzeba wstawać rano.Otóż nie - trzeba wstawać w dobrym humorze. Nie moje, ale bardzo mi sie podoba....