Dzieciobus
- wojteq
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Dawno nie pisałem, a w sumie za tydzień pierwsze turanowe "zagramamiczne" wakacje
Trochę się zebrało zakupów z tym związanych:
Belki pod boxa:

Dwuekranowy uspokajacz

Dolewkowo (na razie nie stosowane):

chłodziarka 30l (nie mam foto, wiec pożyczam):
A tak wogóle to tyran tyra ostatnio w pocie czoła:

Trochę się zebrało zakupów z tym związanych:
Belki pod boxa:

Dwuekranowy uspokajacz

Dolewkowo (na razie nie stosowane):

chłodziarka 30l (nie mam foto, wiec pożyczam):

A tak wogóle to tyran tyra ostatnio w pocie czoła:

sz.p.bartek pisze:Duża masa a do tego ryje przodem jak dzik.
- wojteq
- Przeglądacz
Nie ma sprawy zapodam.
Ale tak na dobrą sprawę, to wybór jest okrojony w przypadku 2 x ekran, bo albo medion (którego tutaj chłopaki polecali i który jest w sprzedaży na alledrogo) albo właśnie manta. To ten sam przedział cenowy ~350zł. Później długo nic i są philipsy za ~800, ale też 7 cali. Na skrajnych biegunach jakieś nonamy (200-250) i oczywiście pełen wypas od profesjonalistów - ale to już grubo > 2000zł.
Wybrałem mante bo:
- kupiłem w electroworld, więc mam w razie czegoś, gdzie dochodzić gwarancji,
- firma z polskim kapitałem, ale produkcja wiadomo gdzie
- opinie znalazłem przeważnie pozytywne.
Teraz będziemy testować przez 2 tygodnie to opiszę wrażenia.
Ale tak na dobrą sprawę, to wybór jest okrojony w przypadku 2 x ekran, bo albo medion (którego tutaj chłopaki polecali i który jest w sprzedaży na alledrogo) albo właśnie manta. To ten sam przedział cenowy ~350zł. Później długo nic i są philipsy za ~800, ale też 7 cali. Na skrajnych biegunach jakieś nonamy (200-250) i oczywiście pełen wypas od profesjonalistów - ale to już grubo > 2000zł.
Wybrałem mante bo:
- kupiłem w electroworld, więc mam w razie czegoś, gdzie dochodzić gwarancji,
- firma z polskim kapitałem, ale produkcja wiadomo gdzie

- opinie znalazłem przeważnie pozytywne.
Teraz będziemy testować przez 2 tygodnie to opiszę wrażenia.
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1, 2.0 TDI AZV 2004
- Imię:: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Johnnego, podpowiem Ci jak mam u siebie rozwiązane uciszanie małego skrzata, a w przyszłości drugiej mordeczki, sprzęt pokazywany jest fajny, ale ja zawsze szukam rozwiązań połączonych z wykorzystaniem tego co mam. Moja żona - mówi o mnie - TEN MODEL TAK MA.
Otóż mam netbooka Samsunga, który dobrze sobie radzi z odtwarzaniem wszystkiego co do nie go wrzucę, więc postanowiłem go wykorzystać. W fotelach są magiczne półki, stawiam na tym netbooka, dociełem taką normalna szerszą gumę z pasmanteri i zszyłem końce by netbook sie nie przesówał po półce i smigam w trasę. Bateria starcza na około 6-7 godzin, ale u mnie nie ma problemu bo jak sie rozładowywuje bateria to mam przetwornice z 12v na 230v - teraz to koszt jakies 70 zł.
Może komuś się przyda mój koncept.
Pozdrawiam
...a sorry za OT
Otóż mam netbooka Samsunga, który dobrze sobie radzi z odtwarzaniem wszystkiego co do nie go wrzucę, więc postanowiłem go wykorzystać. W fotelach są magiczne półki, stawiam na tym netbooka, dociełem taką normalna szerszą gumę z pasmanteri i zszyłem końce by netbook sie nie przesówał po półce i smigam w trasę. Bateria starcza na około 6-7 godzin, ale u mnie nie ma problemu bo jak sie rozładowywuje bateria to mam przetwornice z 12v na 230v - teraz to koszt jakies 70 zł.
Może komuś się przyda mój koncept.
Pozdrawiam

Siemanko 
był 1T1 2.0TDI
jest VW Sharan II 2.0TDI CR 140KM CFFB

był 1T1 2.0TDI
jest VW Sharan II 2.0TDI CR 140KM CFFB
- wojteq
- Przeglądacz
DVD to manta model:
http://www.manta.com.pl/pl/dvd052
Przez ostatnie dwa tygodnie testowany w Chorwacji
Jestem jak najbardziej zadowolony, spisuje się bez zarzutu, dodatkowy plus, to fakt, że ma zasilacz 230V i podstawkę z tyłu i można go używać podczas wakacji w pokoju. Tak mniej wiecej wygląda na zagłówku:

Poprzednio tez jeździłem z laptopem, to rozwiązanie jest jednak wygodniejsze dla mnie, m.in ze względu na 2 ekrany i to, że młoda nie blokowała kompa wieczorem swoimi bajkami
Aha tyran spisał się znakomicie, doładowany na full z boksem spalił 5,3l, a dziś w nocy machnąłem prawie 900 km na raz, jak dzieciarnia posnęła
I fota z cyklu show me your box:

http://www.manta.com.pl/pl/dvd052
Przez ostatnie dwa tygodnie testowany w Chorwacji

Jestem jak najbardziej zadowolony, spisuje się bez zarzutu, dodatkowy plus, to fakt, że ma zasilacz 230V i podstawkę z tyłu i można go używać podczas wakacji w pokoju. Tak mniej wiecej wygląda na zagłówku:

Poprzednio tez jeździłem z laptopem, to rozwiązanie jest jednak wygodniejsze dla mnie, m.in ze względu na 2 ekrany i to, że młoda nie blokowała kompa wieczorem swoimi bajkami

Aha tyran spisał się znakomicie, doładowany na full z boksem spalił 5,3l, a dziś w nocy machnąłem prawie 900 km na raz, jak dzieciarnia posnęła

I fota z cyklu show me your box:

- wojteq
- Przeglądacz
nie, wrzucałem jakieś VCD i chodziło bez problemów.
Zajrzę jeszcze dziś do instrukcji, co tam jest, ale generalnie w opiniach wyczytałem, że "łyka" generalnie sporo formatów
Obsługa DVD/ VCD/ CD/ MP3/ MPEG4/ CD-R/ CD-RW/ JPEG
Odtwarzacze bez problemów odtwarzają pliki DivX z polskimi napisami
obsługiwane formaty plików
.wma
.mpeg
.mp3
.jpg
Zajrzę jeszcze dziś do instrukcji, co tam jest, ale generalnie w opiniach wyczytałem, że "łyka" generalnie sporo formatów