Bo służbowy wjeżdża 50Km/h pod krawężnikPiotr1979 pisze:A mój znajomy co ma kosmiczne ilości kasy kilka lat temu powiedział, że w kwestii komfortu to only Mercedes. Jednak aktualnie jakość Mesi już nie jest taka wysoka. Osobiście uważam, że najlepszy samochód to służbowy samochód.
Pozdrawiam
Konkurencja nie śpi - nowy C4 Picasso
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Może i ładne autko ale to zawsze będzie Citroen no i oczywiście słynne F 
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Jeździłem francuzami miałem Citroena Picasso miałem problemy cały czas tylko z nim. Zacznę od ropy nie każda zalejesz tam ropę. Lałem na stacji Auchan to mi wyskakiwało błąd ESP i przełączał się w tryb awaryjny jazdy nie miał mocy . Tak samo jak na Orlen lałem ropę. Silniki powiem były oszczędniejsze od Tourana. Bo miałem 1.6 i 2.0 TDI ale jeden sie rozwalił drugi wadliwy sprzedałem . Wiec przeszłem na C4 Grand Picasso to dopiero porażka. Niby ta elektronika ładnie wygląda bajery ale jak się zaczęła pierdzielić tylko serwis czekał i same kłopoty szybko go sprzedałem. I powiedziałem nigdy Citroena jeszcze z z bajerami elektronicznymi . MASAKRA .
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
no powiem szczerze że też chciałbym poeksperymentować i kupić coś innego, ale wychodzę z tego wniosku że po co psuć coś co jest dobre i jestem z tego zadowolony. Jest jedna marka na którą jestem wstanie zmienić VW ale nie produkuje ona jak na razie vanów, a nazywa się Audi
dla mnie liczą się tylko te dwie marki VW i Audi i nic więcej, choć inne mi się podobają ale tylko podobają i nic więcej.
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Nowe C4 jak dla mnie jest super, postawcie obecnego C4 picasso obok tourana, to jest C4 ....długo długo nic.... i dopiero touran, jeździłem do tej pory praktycznie tylko francuzami i to są świetne auta, jak każde maja swoje plusy i minusy.
, w HDI podstawą to jest dobre paliwo, u mnie Xsara HDI przeleciała 200 tyś km bez jakiekolwiek awarii mechanicznej jak i elektrycznej
. Wszystkim polecam auta z F.
jeśli miałeś HDI-ka to gratuluję wyboru stacji paliw do tankowaniaGASIOR997 pisze:miałem Citroena Picasso miałem problemy cały czas tylko z nim. Zacznę od ropy nie każda zalejesz tam ropę. Lałem na stacji Auchan to mi wyskakiwało błąd ESP i przełączał się w tryb awaryjny jazdy nie miał mocy
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Dokładnie. Zjeździłem ze 4 egzemplarze Clio. Dla przykładu, Clio 1.5 dCi (rzekomo bardzo awaryjny motor), zrobiłem 250 000 km - żadnych (dosłownie) problemów. Z Golfem BXE miałem bez porównania więcej problemów, niż z tymi francuzami.kazan13 pisze:HDI przeleciała 200 tyś km bez jakiekolwiek awarii mechanicznej jak i elektrycznej. Wszystkim polecam auta z F.
Natomiast porównanie jest nie do końca rzetelne, bo golf był wyprodukowany w 2008 roku (księgowi już ostro działali), a Clio w 2002 roku (wtedy wszystkie fury były jeszcze względnie udane). Musimy brać to niestety pod uwagę, bo potem powstają mity, że tamten, kiedyś tam samochód był super, a ten nowszy @#!@$#!@$!@.