Folia czy żaluzje na szyby
-
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
- Imię:: .
Witam
ja zakładałem folie na tył tj.tylne drzwi pasażera ,boczne szyby bagażnika,i tylna klapa bagażnika.Widoczność do tyłu zależy w jakim stopniu macie przyciemnione szybki a jeżeli chodzi o przepisy podobno z tyłu można nawet reklamę przykleić na szybach pod warunkiem że ma się dwa lusterka wsteczne (pole widzenia kierowcy powinno wynosić 180 stopni) więc na tył można montować również folie bez atestu.
ja zakładałem folie na tył tj.tylne drzwi pasażera ,boczne szyby bagażnika,i tylna klapa bagażnika.Widoczność do tyłu zależy w jakim stopniu macie przyciemnione szybki a jeżeli chodzi o przepisy podobno z tyłu można nawet reklamę przykleić na szybach pod warunkiem że ma się dwa lusterka wsteczne (pole widzenia kierowcy powinno wynosić 180 stopni) więc na tył można montować również folie bez atestu.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
cheles ma te drugiestann pisze:A cheles które ma

Zasłonki mam już trzeci rok i żadnych zmian nie ma, nie zmieniły kolory, nie zmniejszyły się itp.ralf pisze:Czy te zasłonki nie zmienią koloru pod wpływem lat czy słońca widziałem podobne które się kurczyły a np jak ktoś chce sam okleić sobie szyby folią to niech nie kupuje tych tanich za 10- 20 zł gdyż po 3-5 latach robią się jaśniejsze najlepsze są termokurczliwe gdyż nadają się na szyby wypukłe.
Dobrze wiedzieć, żeby uważać.QQRYDZA pisze:ja juz swoje załatwiłem w paru miejscach ale to moja wina;/ nie uważałem zwyczajnie przy wożeniu większych rzeczy i jak zahaczysz porządnie to można porwać ;/
Ja mam założone na tył i w niczym mi nie przeszkadza, a w szczególności widoczności. Uważam, że należy założyć komplet zawsze to trochę ciemniej w trakcie jazdy.stann pisze:Qqurydza a powiedz czy masz założone wszystkie te żaluzję na tył też? Nie wiem czy na klapę jest sens. Słońce zazwyczaj przeszkadza z boku a ta żaluzja z tyłu pogarsza zapewne widoczność.
Dokładnie ktoś musiałby stanać z nosem przy szybie żeby zobaczyć co jest w środku.QQRYDZA pisze:z tyłu żaluzja składa się z 2 części,nie przeszkadza mi to a żeby zobaczyć co jest w bagażniku to trzeba stanąć przy samej szybie.Sprawdzę przy jakiej prędkości można otworzyć okno ,ale stówka spokojnie,