Wspomaganie - ciężko działa pytanie ???
- Pierka
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Wspomaganie - ciężko działa pytanie ???
Witam mam pytanko , od samego początku użytkowania touranka zauważyłem że wspomaganie jakoś ciężko działa na liczniku nie mam żadnej informacji żeby była jakaś awaria, o ile dobrze sie zorientowalem jest to wspomaganie elektryczne i zadnego plynu tam nie ma dlatego moje pytanie czy ktos mial podobny problem i czy moze pomóc w tym temacie z góry dzięki
-
morfeusz33
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
-
morfeusz33
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
- Pierka
- Przeglądacz
Muti bardzo dziękuję za chęci dzisiaj o 14 jadę do znajomego mechanika ma do niego podlecieć chłopaczek z kompem zobaczymy jeżeli da radę to ogarnąć to podziękuję za chęci ale jeżeli mu się to nie uda odezwę się do ciebie do poznania mam 35km także spokojnie podjechałbym a tak czy tak pisze zaraz do Jarrego o kabelek bo chyba kupie sobię na stan: ) dzięki panowie....
- Pierka
- Przeglądacz
Ok kolego bardzo bardzo dziękuję zaraz wyruszam do komanika autowego
[ Dodano: Sob Maj 11, 2013 17:42 ]
OK wspomaganie zrobione faktycznie udało sie zaadoptować działa teraz miód malina
kolega pokasował błędy został tylko jeden od ogrzewania dodatkowego w sumie wyskoczył komunikat braku połączenia muszę zerknąć co tam może być .... męczy mnie jeszcze zmiana języka w komunikatach na liczniku FIS ale te informacje które podane są na forum jak zmienić manetką u mnie nie działa musze chyba przez kabelek , przypomniało mi się już w domku że przy grzebaniu z tym wspomaganiem może i by zrobił ten język no ale.....
Muti jeszcze raz dzięki za podpowiedź
[ Dodano: Sob Maj 11, 2013 17:42 ]
OK wspomaganie zrobione faktycznie udało sie zaadoptować działa teraz miód malina
Muti jeszcze raz dzięki za podpowiedź
- darek8677
- Użytkownik
- Auto:: Touran'06BXE 105KM
- Imię:: Darek
z ciekawosci probowalem zmienic u siebie, wchodze w sterownik 44, pozniej adaptacje i moge reguliwac od 0 do 6 z czego do 5 moge zrobic test i save a 6 juz nie:-( a w podpowiedzi w chmurce wyraznie pisze ze regulacja jest mozliwa od 0-15 (cos tam cos tam i na koncu "nieaktywne" czyzby sie u mnie nie dalo, czy moze gdzies trzeba uaktywnic? dodam ze czy zmienie na 0 czy 5 test-save, nic to nie zmienia w wspomaganiu (zapisane mam 5, to niby max, moze inny kanal? Zadnych bledow i problemow ze wspomaganiem nie mam ale moglo by chodzic ciut lzej 
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
podobny temat http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ght=#83143
Próbowałem i nie przyjmie (z 5 przeskakuje na 0)Dodi napisał/a:
BigBratl12 napisał/a:
Cytat:
sterownik 44,adaptacje, kanał 1 i regulacja od 1-15.
A możliwa jest opcja, że regulacja jest od 0-5, bo u mnie chyba tak jest (ustawione ma na 5 i nie mam żadnych podpowiedzi VCDS przy próbie zmiany).
spróbuj zmienic na wyższą i zobacz czy Ci przyjmie...