Kupiłem LEDy od Skody Fabii RS...
Chcę wyrzucić oryginalne stare halogeny i w ich miejsce wpiąć LEDy, , myślałem o wpięciu się w kostki halogenów, ale są tam dwa piny, a w ledach mam trzy. Co i jak mam podłączyć aby nie dokładać żadnych dodatkowych przekaźników?
ps. dodam - nie mam czujnika zmierzchu, ale za to są oryginalne halogeny.
witam panowie Chciałem sobie dziś zakodować ledy pod ręczny czyli zaciągnięty gasną w dół zapalają ale niestety gdy tak robię to zapalają się mijania pod co się podpiąć żeby było ok ?
tracer pisze:witam panowie Chciałem sobie dziś zakodować ledy pod ręczny czyli zaciągnięty gasną w dół zapalają ale niestety gdy tak robię to zapalają się mijania pod co się podpiąć żeby było ok ?
tracer pisze:witam panowie Chciałem sobie dziś zakodować ledy pod ręczny czyli zaciągnięty gasną w dół zapalają ale niestety gdy tak robię to zapalają się mijania pod co się podpiąć żeby było ok ?
Jeśli piszesz o tych dokładanych DRL co masz na fotce w awatarze to niestety nie da sie nimi tak sterować jakbyś chciał. Ich pracą zarządza osobny control box nie zawiązany z bordnetzem...
tracer pisze:a czy wogóle idzie tak zrobić ze dopiero po zapaleniu silnika się włączają ??
Tylko w jakim celu co te kilka wat może Ci "zaszkodzić". Obawiasz się o aku?
Sa takie moduły (contolboxy), które zapalają DRL po osiągnięciu pożądanej wartości ładowania czyli np powyżej 14V...
tracer zeby być dyskretnym w nocy nie bylo by prościej wpiąć jakiś mały wyłącznik między ledy, a zasilanie ze stacyjki, niż kombinować i cholera wie co dokupować???
Proszę o POMOC / instrukcję w jaki sposób mogę WYŁĄCZYĂ SPRAWDZANIE żarówek halogenów przednich.
jest tyle miejsc na to zeby go założyć ze naprawdę bez uszczerbku, a nawet na pewno masz wolne miejsca przy przełączniku ESP. Oczywiście to kwestia uznania... np. ja nie wiem czy będę przeciągał kable do środka i np. wyłącznik chyba założę w komorze silnika ... chociaż zastanawiam się nad miejscem pod kierownicą, albo wspomniana okolica ESP
mikel24081, Dobry pomysł żeby wsadzić wyłącznik obok ESP ale pytanie czy można kupić oryginalny przycisk i żeby on pełnił funkcję włączania i wyłączania