Witam, czy ktoś z kolegów był lub zna jakiś serwis VW w Niemczech? Chciałbym porównać ceny za np wymianę oleju w skrzyni DSG.
[ Dodano: Wto Cze 18, 2013 22:02 ]
Aki jesteś pewien ze wymiana oleju w skrzyni DSG więcej kosztuje niż u nas? U mnie w Zielonej kosztuje 900 zł. I się boję że gościu albo nie wymieni albo spuści część i doleje resztę. Ja już miałem jazdę w salonie skody. Okazało się że oleju nie wymieniali, nie znali się na niczym chciali wszystko po kolei wymieniać jak miałem awarie licznika.
Potrzebuje dotrzeć do jakiegoś sewisu VW w Niemczech
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Z zasady jest tak, że cześć serwisowa jest za szybą i widać halę, przynajmniej u mnie. Oczywiście, że Cię nie wpuszczą na halę ale ja u siebie widzę co mechanik robi. Po drugie zastanawiam się czy w DE takie numery też mogą robić.stann pisze:Mówili że to będzie trwało dwie godziny. Nie wiem czy w ASO pozwolą ci stać i patrzeć na ręce. Zrobiłem rozeznanie i ceny wahają się od 800 zł do 1000 zł.
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Może w DE nie robią, ale zastanawiam się nad wymianą też ponieważ wymiana według Vinu-była 39 tyś km temu. Niby do 60 jeszcze trochę jest, ale mówią że jak się kupi samochód to należy wszystko wymienić ( oleje , filtr). Pytałem się o DE ponieważ jak już mam wymieniac to chce być pewny że zrobią to profesjonalnie a nie tak że po wymianie się okaże że skrzynia gorzej chodzi niż przed wymianą.