nagły brak mocy

Awatar użytkownika
adamki
Użytkownik
Auto:: TOURAN 1.9 AVQ 74 KW 2003
Imię:: ADAM
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 41 razy

nagły brak mocy

Post autor: adamki »

Dzisiaj podczas jazdy zauważyłem że mój turek nagle przestał przyspieszać jak wcześniej. Wciskam gaz do dechy a motor jak by się dusił i nie ma takiej mocy jak rano. Vcds nic nie pokazuje zero błędów przy skanowaniu. Co to może być.
Awatar użytkownika
naruot
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
Imię:: Tomek
Podziękował: 2 razy

Post autor: naruot »

u mnie był podobny objaw jak spadła pokrywka dolotu powietrza, niefartownie się to zdarzyło w trakcie wyprzedzania :? pierwsza myśl WTF! niezależnie od przełożenia i obrotów 120km/h to była prędkość maksymalna , :evil: już myślałem że szlag trafił przepływomierz, zaraz potem wjechałem na obwodnicę Mińska Mazowieckiego więc pierwsza okazja do zatrzymania się żeby zajrzeć pod maskę była na Orlenie w Kałuszynie, jak się okazało że to tylko odpięty kawałek plastiku to kamień spadł mi z serca bo dopiero zaczynałem trasę ~1200 km.
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
Awatar użytkownika
rob555
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: nagły brak mocy

Post autor: rob555 »

adamki pisze:Dzisiaj podczas jazdy zauważyłem że mój turek nagle przestał przyspieszać jak wcześniej. Wciskam gaz do dechy a motor jak by się dusił i nie ma takiej mocy jak rano. Vcds nic nie pokazuje zero błędów przy skanowaniu. Co to może być.
Kopci? Pracuje nierowno? Czy tylko oslabiony?
ODPOWIEDZ