Witam mam problem w trakcie jazdy Dsg przestalo dzialac na moment a po chwili zalapalo wiec byl czas wymiany oleju i wymienilem. Minelo dwa miesiace od tego zdarzenia i sytuacja sie powtorzyla czy ktos mial podobne zdarzenie i co to moze byc ?
Wygladalo jakby byl na luzie poprostu zawiesil sie przejechal kilka metrow oczywiscie zwalniajac wiec musialem zjezdzac na pobocze i po chwili zaskoczyl i bylo dobrze
[ Dodano: Wto Maj 15, 2012 13:07 ]
Dowiadywalem sie po znajomych i prawdopodobnie to moze byc cos z oprogramowaniem skrzyni DSG ze powinienem zaktualizowac to oprogramowanie co myslicie
Najprawdopodobniej własnie oprogramowanie, mi jak siadl alternator i 3 dni jezdziłem na samym aku który w koncu padł... Napiecie spadło do tego poziomu ze skrzynia poprostu sie odłaczyła... Silnik pracował, reagował na gaz ale auto stało... DSG sie wyłaczyła i tyle... Sprawdz wiec tez czy masz dobre ładowanie
Maxim, możliwe,że któraś z cewek w pedale szwankuje,bo jakby odcinało to najprawdopodobniej by gasł,a jakby skrzynia wysprzegliła,to by wchodził na obroty..
Sprawdź blędy,bo sterownik powinien to zanotować..
Sprawdzalem na compie wyswietlilo blad czujnika cisnienia spalin . Najpierw sprawdze ten czujnik czy dobrze jest podlaczony pod klapa silnika i przy samym DPF ie bo moze kable sa przetarte a jak nie wymienie na nowy .
witam
czy ktos moze pomoc
wyswietla sie P189C w moim touranie 16 tdi 2011 z DSG 7
poczatkowo chwilowo gubiL biegi / D zaczynalo migac bez oznaczenia liczbowego / teraz brak reakcji samochodu na wrzucenie czy R czy D lub S
czy ktos juz cos takiego przerabial ???