Rns 510 Porsba o radę do posiadaczy
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Rns 510 Porsba o radę do posiadaczy
Witam
Moj touranik to highline 2008r, w skład jego wyposażenia wchodzi właśnie radyjko RNS510. Niestety menu jest po ang, więc nie wszystkie funkcje potrafie ogarnąc;P Mam pytanie, mianowicie, jak odtworzyc video w tym radiu? Widzialem na wszelkich zdjęciach, że jakieś filmy to odtwarza, ale po włożeniu karty sd z filmem, radio nie wykrywa go w ogóle, nie istnieje jako plik. Jakie formaty czyta to radio? próbowałem na avi, skonwertowane do 16:9.
Z góry dzięki:)
Moj touranik to highline 2008r, w skład jego wyposażenia wchodzi właśnie radyjko RNS510. Niestety menu jest po ang, więc nie wszystkie funkcje potrafie ogarnąc;P Mam pytanie, mianowicie, jak odtworzyc video w tym radiu? Widzialem na wszelkich zdjęciach, że jakieś filmy to odtwarza, ale po włożeniu karty sd z filmem, radio nie wykrywa go w ogóle, nie istnieje jako plik. Jakie formaty czyta to radio? próbowałem na avi, skonwertowane do 16:9.
Z góry dzięki:)
-
- Kandydat
-
- Użytkownik
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Niestety nie, filmy tylko z płyty a muzyka z płyty i karty pamięci.Adriano2607 pisze:Nie da sie tego jakos ominac, tak, zeby ciagnelo video z kasrty sd, badz dysku?
Dla mnie większą porażką jest w tej navi że nie można oglądać w czasie jazdy fimów, leci sam dźwięk. Wiem że można to jakoś odblokować....
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
to akurat nie, aż taka porażkaHighline pisze:Dla mnie większą porażką jest w tej navi że nie można oglądać w czasie jazdy fimów, leci sam dźwięk. Wiem że można to jakoś odblokować....

Od 100 zł chyba można to zrobić, a egzemplarze sprzedawane w innych sklepach i serwisach niż ASO często mają to wyłączone (odblokowane) na "dzień dobry"
W sumie...
jak nie RNS510 to co?
AppRadio Pioneera?
Da się to w ogóle wsadzić w Tourana? Ciekawa nowość.
http://allegro.pl/pioneer-appradio-sph- ... 41070.html
Pozdrawiam!
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
- Kandydat
Ciapek wlozysz to tylko musisz zakupic ramke, ktora pozostawi mijesce na to radio, z tego co zauwazylem to ona jest wielkosci 2 kieszeni standardowych.
A jak jest w Waszych touranach z naglosnieniem? mam 8 glosnikow, ale te z tylu nie daja niskich tonow, tlyko przod... to jest fabrycznie zrobione ze tylne sa sredniotonowe? z tego co zauwazylem, to wygladaja bardzo podobnie do tych w przednich drzwiach a dzwiek jest taki jkaby byly podpiete do zwrotnicy jako gwizdki... na 4 niskotonowych dzwiek bylby przyjemnieszy:) jak z tym w Waszych autach?
A jak jest w Waszych touranach z naglosnieniem? mam 8 glosnikow, ale te z tylu nie daja niskich tonow, tlyko przod... to jest fabrycznie zrobione ze tylne sa sredniotonowe? z tego co zauwazylem, to wygladaja bardzo podobnie do tych w przednich drzwiach a dzwiek jest taki jkaby byly podpiete do zwrotnicy jako gwizdki... na 4 niskotonowych dzwiek bylby przyjemnieszy:) jak z tym w Waszych autach?
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Witam
Nie chcę zaśmiecać forum więc podpinam się pod ten temat.
Chciałem zapytać czy robiliście aktualizację softu w RNS 510?
Chodzi mi o zmianę menu na polski (czy jest jakaś jedna wersja czy różne np. pokrywająca się z obecną z 2011 czy wszystko to co jest to chałupnicze spolszczenia angielskiego lub niemieckiego menu)?
Z tego co szukałem w internecie ważne jest ustalenie konkretnej wersji RNS 510. Pracuje nad tym tematem mam nadzieje że w przyszłym tygodniu to ustalę. Próby wejścia w ukryte menu z informacji jakie uzyskałem w necie zawiodły więc pozostaje VAG.
Wracając do aktualizacji softu to nie znalazłem w internecie wersji do aktualizacji. Jedyne co znalazłem to mapy wersja V7,2. Aktualnie jeszcze nie mam. Nie znalazłem też informacji jak samodzielnie odblokować DVD podczas jazdy.
W firmach zrobienie kompleksowe takich aktualizacji to 500-700PLN. Czy ktoś to robił samodzielnie?
Z tego co czytałem to można przy nieumiejętnym robieniu doprowadzić m.in. do uszkodzenia płyty głównej RNS 510, były tez przypadki niewyłączania się systemu RNS który rozładowywał akumulator.
Czekam na Wasze opinie w tym temacie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie chcę zaśmiecać forum więc podpinam się pod ten temat.
Chciałem zapytać czy robiliście aktualizację softu w RNS 510?
Chodzi mi o zmianę menu na polski (czy jest jakaś jedna wersja czy różne np. pokrywająca się z obecną z 2011 czy wszystko to co jest to chałupnicze spolszczenia angielskiego lub niemieckiego menu)?
Z tego co szukałem w internecie ważne jest ustalenie konkretnej wersji RNS 510. Pracuje nad tym tematem mam nadzieje że w przyszłym tygodniu to ustalę. Próby wejścia w ukryte menu z informacji jakie uzyskałem w necie zawiodły więc pozostaje VAG.
Wracając do aktualizacji softu to nie znalazłem w internecie wersji do aktualizacji. Jedyne co znalazłem to mapy wersja V7,2. Aktualnie jeszcze nie mam. Nie znalazłem też informacji jak samodzielnie odblokować DVD podczas jazdy.
W firmach zrobienie kompleksowe takich aktualizacji to 500-700PLN. Czy ktoś to robił samodzielnie?
Z tego co czytałem to można przy nieumiejętnym robieniu doprowadzić m.in. do uszkodzenia płyty głównej RNS 510, były tez przypadki niewyłączania się systemu RNS który rozładowywał akumulator.
Czekam na Wasze opinie w tym temacie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
-
- Użytkownik
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja słyszałem że nie ma oficjalnego spolszczenia do rns510, i takie samodzielne wgrywanie "czegoś" jest niebezpieczne
Co do mapy wgrywałem niedawno nową mapę, znajomy mi przegrał.

Co do mapy wgrywałem niedawno nową mapę, znajomy mi przegrał.
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy