Jak wyjąć przednie fotele?
- piotr9piotr
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Jak wyjąć przednie fotele?
Witam, otóż między fotelami nabrało mi się dużo brudu i chciałbym to wyczyścić jednak przeszkadza mi fotel. Widziałem, że są 2 śruby z przodu i 2 śruby z tyłu jednak poczytałem trochę i jeśli chce się wyjąć fotele to trzeba odłączyć poduszki? Jak to się robi trzeba wyjąć akumulator czy normalnie na wyłączonym silniku?
- piotr9piotr
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
-
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
- Imię:: .
Witam
demontaż foteli to bułka z masłem odłączasz akumulator przesuwasz do przodu fotel odkręcasz śruby, przesuwasz do tyłu odkręcasz śruby są tam chyba jeszcze jakieś osłony potem przechylasz fotel rozłączasz złączki UWAGA NA TE ŻĂŁTE SĄ OD PODUSZEK. (najlepiej zanim je dotkniesz dotknij karoseri aby rozładować napięcie ludziska też lubią być naelektryzowani wystarczy podobno przeskok iskry i bum )czytałem gdzieś w instrukcji demontażu poduszek.Ja wolałem to zrobić w rękawiczkach gumowych chociaż miałem rozłączony akumulator wystraszony byłem jak nie wiem co
myślałem sobie co będzie jak to wszystko d..nie.w każdym razie dojście do czyszczenia było więcej niż jakbyś miał fotele .........zanim będziesz odkurzał pozbieraj wszystkie drobniaki ja w swoim znalazłem kilka euro

demontaż foteli to bułka z masłem odłączasz akumulator przesuwasz do przodu fotel odkręcasz śruby, przesuwasz do tyłu odkręcasz śruby są tam chyba jeszcze jakieś osłony potem przechylasz fotel rozłączasz złączki UWAGA NA TE ŻĂŁTE SĄ OD PODUSZEK. (najlepiej zanim je dotkniesz dotknij karoseri aby rozładować napięcie ludziska też lubią być naelektryzowani wystarczy podobno przeskok iskry i bum )czytałem gdzieś w instrukcji demontażu poduszek.Ja wolałem to zrobić w rękawiczkach gumowych chociaż miałem rozłączony akumulator wystraszony byłem jak nie wiem co