Kraksa forowicza-zlotowicza, wesprzyjmy kolegę...
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Pytali ile mam mocy, czy nie podłączałem jakiegoś boxa. Powiedziałem, że jest 172KM i była robiona mapa silnika. Więc stwierdzili, że z kablami nie powinno być problemu i będą szukać. Zasugerowałem im tylko, że może przepływomierz, bo uszkodzona była podstawa filtra powietrza i może coś tam się obruszyło...
Inna ciekawostka...
Kilka dni temu odpisało TU, że aby uwzględnić moje wyposażenie dodatkowe, to potrzebują na to faktury... (TU odpisało równo po 30 dniach i nie ma czegoś takiego, że muszą odpisać po 14 dniach, czy 30 dniach. Doczytałem, że jest to dobrowolna umowa, do której przystąpiło większość TU, a nazywa się Zasady Dobrych Praktyk Ubezpieczeniowych, a tu cały artykuł...: http://www.money.pl/ubezpieczenia/vadem ... e-236.html
ASO się od tego odwołało i dzisiaj TU odpisało, że nie ma takiej możliwości. Oni uwzględnią tylko faktury.
W związku z tym powołuję niezależnego rzeczoznawcę, żeby wycenił wartość samochodu, bo teraz już na pewno sprawa pójdzie do sądu.
Inna ciekawostka...
Kilka dni temu odpisało TU, że aby uwzględnić moje wyposażenie dodatkowe, to potrzebują na to faktury... (TU odpisało równo po 30 dniach i nie ma czegoś takiego, że muszą odpisać po 14 dniach, czy 30 dniach. Doczytałem, że jest to dobrowolna umowa, do której przystąpiło większość TU, a nazywa się Zasady Dobrych Praktyk Ubezpieczeniowych, a tu cały artykuł...: http://www.money.pl/ubezpieczenia/vadem ... e-236.html
ASO się od tego odwołało i dzisiaj TU odpisało, że nie ma takiej możliwości. Oni uwzględnią tylko faktury.
W związku z tym powołuję niezależnego rzeczoznawcę, żeby wycenił wartość samochodu, bo teraz już na pewno sprawa pójdzie do sądu.
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
niko02 odbierz auto zanim coś jeszcze zepsują.
no chyba że w wyniku kolizji coś w silniku się oberwało, uszkodziło....
Ja dotychczas tak miałem że po dzwonie auto już nigdy nie jeździło jak przed.... moze traciłem zaufanie może coś szwankowało ale dwa auta rozbiłem w życiu i obydwa szybko sprzedałem pomimo że były dobrze naprawione
Ja dotychczas tak miałem że po dzwonie auto już nigdy nie jeździło jak przed.... moze traciłem zaufanie może coś szwankowało ale dwa auta rozbiłem w życiu i obydwa szybko sprzedałem pomimo że były dobrze naprawione
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- niko02
- Władca postów
To jak dla mnie nie wchodzi w grę.aawol pisze:szybko sprzedałem
Dodam, że po kolizji auto nie zgasło, chodziło normalnie. Ruszyłem 5 m, żeby odjechać na krawężnik, dopiero później zgasiłem.aawol pisze: no chyba że w wyniku kolizji coś w silniku się oberwało, uszkodziło....
Nie mam pojęcia, co może być...
- niko02
- Władca postów
Dzisiaj odebrałem auto. Pierwsze wrażenie... robota blacharska ok. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda wporządku... Nowe koła trochę giną na aucie, ponieważ ramiona felg są w kolorze nadwozia...
Niestety auto nie ma mocy, a serwis nie umiał sobie z tym poradzić.
Szybko wykonałem telefon do V-tech Łowicz i w drogę. Dzisiaj auto zostawiłem u naszego forumowego kolegi.
Wstępna diagnoza już była ale napiszę, jak auto zostanie rozebrane i się potwierdzi.
Minusy: gdy ładowałem uszkodzoną felgę do bagażnika, to padł mi jeszcze zamek w klapie...
wyskoczyła jakaś sprężynka i nie chciał się zamknąć "cygniel"... Jakaś czarna chmura nade mną wisi.
Auto niby idzie 100-120-140 ale tak jak by wogóle nie miało turbo. Komp nic nie pokazuje, żadnych błędów, wszystkie parametry turbo i wtrysków w normie...
Pojawiło się jakieś dziwne cykanie w prawej części silnika tak, jak by vacum pompa...
Niestety auto nie ma mocy, a serwis nie umiał sobie z tym poradzić.
Szybko wykonałem telefon do V-tech Łowicz i w drogę. Dzisiaj auto zostawiłem u naszego forumowego kolegi.
Wstępna diagnoza już była ale napiszę, jak auto zostanie rozebrane i się potwierdzi.
Minusy: gdy ładowałem uszkodzoną felgę do bagażnika, to padł mi jeszcze zamek w klapie...
Auto niby idzie 100-120-140 ale tak jak by wogóle nie miało turbo. Komp nic nie pokazuje, żadnych błędów, wszystkie parametry turbo i wtrysków w normie...
Pojawiło się jakieś dziwne cykanie w prawej części silnika tak, jak by vacum pompa...
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
witam w klubieniko02 pisze:Niestety auto nie ma mocy, a serwis nie umiał sobie z tym poradzić.
mam to samo
na czwartek jestem w ASO umówiony, ciekaw czy coś u mnie zaradzą
Mój swego czasu też jechał max 120 i ani grama więcej choć awaryjny się nie włączał.
Czyszczenie turbiny i wymiana gruchy pomogła.
- niko02
- Władca postów
Dostał auto w sobotę. Powiedział, że weźmie się za nie najwcześniej w poniedziałek po południu lub we wtorek, bo trochę aut na warsztacie stało...Muti pisze:Jacek coś zdiagnozował/naprawił?
Jak piszę na słuch coś jak by Vacum Pompa - dziwne cykanie i jakieś dziwne odgłosy z okolic dwumasy ale nie takie znowu "normalne" jak przy padniętej dwumasie.
Ciężko powiedzieć. Jestem dobrej myśli...
[ Dodano: Wto Lip 02, 2013 22:00 ]
Nowe zdjęcie po remoncie blacharskim. Zmiany: Dokładka przód i tył w kolorze nadwozia, nowe felgi, daszek nad stopem

Ostatnio zmieniony wt lip 02, 2013 23:20 przez niko02, łącznie zmieniany 1 raz.