Klimatronik - nie działa klima...
Klimatronik - nie działa klima...
witam,mam tourana z klimatronikiem,nie działa mi klima,bylem z nim na kompie i wyskakuje blad 00898- obwód sterowania sprężarką klimatyzacji ,teraz pytanie co moze byc nie tak,jeszcze jedno spostrzezenie,zauwazylem,ze czujnik temperatury zewnetrznej pokazuje bledna temp. przeklamuje o okolo 7-8 stopni,czy to moze miec cos wspolnego z niedzialajaca klima...?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Klimatronik - nie działa klima...
Co do czujnika temperatury i klimy - sadze ze nie moze miec wplywu bo to jest nie zalezne od siebie - jaka temperature ustawisz taka masz wewnatrz samochodu. Co do sprezarki nie znam sie wiec nie pomoge.bedek pisze:witam,mam tourana z klimatronikiem,nie działa mi klima,bylem z nim na kompie i wyskakuje blad 00898- obwód sterowania sprężarką klimatyzacji ,teraz pytanie co moze byc nie tak,jeszcze jedno spostrzezenie,zauwazylem,ze czujnik temperatury zewnetrznej pokazuje bledna temp. przeklamuje o okolo 7-8 stopni,czy to moze miec cos wspolnego z niedzialajaca klima...?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Uruchomisz powyżej temperatury podanej przez Touranka. Zalecają przynajmniej raz w miesiącu by w zimę uruchomić klimę - smarowanie i tak dalej by działała.Rauko pisze:Czyli jeżeli klimę teoretycznie trzeba odpalić raz na tydzień, to w zimę mi się nie uda tego zrobić?
To tak jak z mycie samochodu w zimę nie myjesz poniżej 0 tylko powyżej - oczywiscie Ci co parkuja pod chmurką :-)