Tak wiem, że temat był omawiany, ale chodzi mi o to, żeby zebrać informacje o "pomysłach" złodziei jak zmusić kierowcę by opuścił pojazd pozostawiając kluczyki. I jakie są sposoby.
Dla przypomnienia i podzielenia się informacjami, a może forumowicz czytający poniższe "sposoby" będąc w podobnej sytuacji skojarzy info i zanim wysiądzie z auta by sprawdzić co się dzieje z autem wyłączy silnik i zabierze ze sobą kluczyki to przecież podstawa.
Kiedyś po hipermarketami było w modzie włożenie pustej plastikowej butelki w nadkole, albo pokazywaniu na trasie, że coś się dzieje z oponą. Klient wysiadał i tyle auto widział.
Teraz jest nowa "moda" na przyklejenie na tylnej szybie kartki papieru.
cytat z dzisiejszego e-maila.
O co więc chodzi ??? Parkujesz przodem. Wracasz do samochodu, odpalasz zaczynasz cofać aby wyjechać z miejsca parkingowego, oglądasz się do tyłu i widzisz kartkę na szybie przesłaniającą widok. Zatrzymujesz się i wysiadasz, żeby ją usunąć.
Gdy zbliżasz się do tyłu samochodu złodziej wyskakuje znikąd, wsiada do auta i odjeżdża praktycznie cię potrącając.
Dodatkowo moje panie i panowie założę się że wasze torebki/torby są w samochodzie i odjeżdżają razem z samochodem.
A więc tracicie samochód, pieniądze, dokumenty z adresem domowym no i pewnie klucze do domu.
Tak więc wasz dom i osobowość są zagrożone.
Jak zmusić kierowcę by opuścił auto z kluczykami w środku.
-
ralf
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
- Imię:: .
U mnie to nie przejdzie zanim wsiądę do samochodu wyciągam z pod wycieraczki wszystkie ulotki reklamy itp.czasem ale żadko sprawdzam czy sąsiad nie puknoł mi drzwi pasażera
Chyba popularniejszy sposób jest otwieranie na światłach drzwi pasażera zabieranie torebki komórki itp.a jak kierowca wyskoczy z samochodu za złodziejem drugi wskakuje do samochodu i żegnaj nasz ulubieńcu.
-
Highline
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Na szczęście w Touranie drzwi się blokują podczas jazdy : )ralf pisze:Chyba popularniejszy sposób jest otwieranie na światłach drzwi pasażera zabieranie torebki komórki itp
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ