Jak zmusić kierowcę by opuścił auto z kluczykami w środku.

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Jak zmusić kierowcę by opuścił auto z kluczykami w środku.

Post autor: cheles »

Tak wiem, że temat był omawiany, ale chodzi mi o to, żeby zebrać informacje o "pomysłach" złodziei jak zmusić kierowcę by opuścił pojazd pozostawiając kluczyki. I jakie są sposoby.

Dla przypomnienia i podzielenia się informacjami, a może forumowicz czytający poniższe "sposoby" będąc w podobnej sytuacji skojarzy info i zanim wysiądzie z auta by sprawdzić co się dzieje z autem wyłączy silnik i zabierze ze sobą kluczyki to przecież podstawa.

Kiedyś po hipermarketami było w modzie włożenie pustej plastikowej butelki w nadkole, albo pokazywaniu na trasie, że coś się dzieje z oponą. Klient wysiadał i tyle auto widział.

Teraz jest nowa "moda" na przyklejenie na tylnej szybie kartki papieru.
cytat z dzisiejszego e-maila.

O co więc chodzi ??? Parkujesz przodem. Wracasz do samochodu, odpalasz zaczynasz cofać aby wyjechać z miejsca parkingowego, oglądasz się do tyłu i widzisz kartkę na szybie przesłaniającą widok. Zatrzymujesz się i wysiadasz, żeby ją usunąć.
Gdy zbliżasz się do tyłu samochodu złodziej wyskakuje znikąd, wsiada do auta i odjeżdża praktycznie cię potrącając.
Dodatkowo moje panie i panowie założę się że wasze torebki/torby są w samochodzie i odjeżdżają razem z samochodem.
A więc tracicie samochód, pieniądze, dokumenty z adresem domowym no i pewnie klucze do domu.
Tak więc wasz dom i osobowość są zagrożone.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

U mnie to nie przejdzie zanim wsiądę do samochodu wyciągam z pod wycieraczki wszystkie ulotki reklamy itp.czasem ale żadko sprawdzam czy sąsiad nie puknoł mi drzwi pasażera :haha: Chyba popularniejszy sposób jest otwieranie na światłach drzwi pasażera zabieranie torebki komórki itp.a jak kierowca wyskoczy z samochodu za złodziejem drugi wskakuje do samochodu i żegnaj nasz ulubieńcu.
Highline
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Highline »

ralf pisze:Chyba popularniejszy sposób jest otwieranie na światłach drzwi pasażera zabieranie torebki komórki itp
Na szczęście w Touranie drzwi się blokują podczas jazdy : )
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Highline pisze:
ralf pisze:Chyba popularniejszy sposób jest otwieranie na światłach drzwi pasażera zabieranie torebki komórki itp
Na szczęście w Touranie drzwi się blokują podczas jazdy : )
To zależy jak masz ustawione, nie jest to standardem :)
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

u mnie trzeba dwa razy klamkę nacisnąć,i mocniej otworzyć drzwi, a po wyjęciu kluczyka juz normalnie
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Zgoda co do otwierania drzwi na światłach lub w korku ale zawsze istnieje ryzyko wybicia szyby.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ