...a ja obejrzalem sobie tego Cross'a -->
http://allegro.pl/touran-wer-cross-idea ... 67242.html
Generalnie przez telefon mialo byc 'malinowo', a wyszlo jak zwykle
W mojej ocenie sprzedawca ewidentnie nieuczciwy, klamal podczas rozmowy telefonicznej, jak z nut.
Auto:
1.
- przez telefon: ZERO rdzy, odpryskow, lakier super
- na zywo: na krawedzi dachu, tuz nad przednia szyba 4 lub 5 rdzawych odpryskow lakieru o srednicach od 10 groszy do 5 zlotych; drugie drzwi lewa strona - odprysk lakieru i ruda rdza w zaglebieniu klamki 5x3cm [i tlumaczenie, ze ktos przy otwieraniu drzwi zrobil ryse paznokciem i tak poszla rdza

]
2.
- przez telefon: wszystkie szyby z jednego roku
- na zywo: przednia 2008, ostatnia po lewej stronie 2006
3.
- przez telefon: ksiazka prowadzona do 2012 roku
- na zywo: wpisy po okolo 40 tys rocznie, do 2009, reszta wpisow oraz puste strony az do okladki wyciete nozyczkami
4. moim zdaniem zdjecia z aukcji zrobione tuz po przyjezdzie auta do PL
5. widoczne na zdjeciach wlepki na slupku srodkowym zdarte i to nieudolnie
6. klapa silnika niespasowana z wysokosci - lekko zaglebiona od strony podszybia
7. na zdjeciach opony slabe, ale na zywo juz na kontrolkach
8. swieza polerka
Srodka juz nawet nie ogladalem, chociaz handlarz probowal odwrocic nasza uwage od ogladania elementow zewnetrznych takimi bzdurami jak pokazywanie schowka w podlodze czy tez odpinaniu haka
Mam VIN, ale nie ma sensu sprawdzac.
Zrobilem sobie wycieczke, ze szwagrem, ktory jezdzi w spedycji... przejazd i hotel nic mnie nie kosztowaly, ale gdybym tak przejechal prawie 600km w jedna strone i zobaczyl, to co zobaczylem, to trzebaby handlarzowi 'obic lico'
Oczywiscie, cena podejrzanie atrakcyjna, ale po rozmowie telefonicznej postanowilem zerknac na to auto.
Rozgladamy sie dalej