Używał ktoś dojazdówki, ile km po założeniu można na niej przejechać? Pewnie dużo szybciej się niszczy. Dzisiaj byłem w ASO to koszt nowej 125/70/R18 to wydatek 1300 zł. masakra.
stann pisze:A wiecie czy samą oponę można dokupić do felgi takiej dojazdówki?
Jest to możliwe ale trudne.
Kiedyś też tak zrobiłem kupiłem felgę do golfa dojazd i opony szukałem.... pól roku.
Łatwiej,prościej i szybciej kupić całe koło dojazdowe .
Strasznie drogie te koła, przeważnie wszystkie opnę mają zjechana a ja nie zjechaną to guma ma około 10 lat. Strach na takim kole jechać, chociaż to i tak prędkość jest około 50- 60 km/h.
Takie koło docenia sie wtedy gdy rozedrzesz swoją opone ...i w tym wypadku klej z kompresorem w nerwach wyrzucisz do rowu...o kluczy do kół nie wspomnę.
A tak masz koło i jedziesz dalej
Ostatnio zmieniony wt cze 25, 2013 09:51 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym się tam nie przejmował starością(oczywiście w rozsądnych granicach),bo na tym kole masz dojechać do wulkanizatora i naprawić normalne,a nie szaleć po zakrętach,hamować i nie wiadomo co. Druga sprawa to tak jak koledzy piszą..Max 80km/h lub 50MPH
Witam
dopiszę się do tematu mam pytanie jakie macie ET koła dojazdowego lub czy z dojazdówka o wymiarach 125/80R17 et 35 da radę założyć do tourana pytam bo mam mieć wg naklejki 125/70R18 .Jak by nie pasowała na przód np by ocierała czy dałbym rade założyć ją na tył.
Dzięki to już wiem też mam naklejkę na wlewie chodzi oto że mam okazję pożyczyć koło dojazdowe a nie wiem czy pasuje .Jutro odkręce koło i się zobaczy.Koledzy tutaj piszą gdzie schować dojazdówkę w samochodzie 7os.Zastanawiam się czy ktoś montował dojazdówkę na haku widziałem kiedyś tourana miał montowane koło połnowymiarowe na tylnej klapie na haku a na nim tablica super to wyglądało coś podobnego jak bagażnik rowerowy który jest odchylany przy otwieraniu klapy -może ktoś zna takiego producenta bagażników??
Witam,
przeczytałem post i mam naklejkę na której nie ma żadnego rozmiaru koła zapasowego tylko napis "Notreserverad Roue d'urgence Temporaryspare wheel"
woęc jaką dojazdówkę wybrać?