Tylna prawa szyba otwiera się odwrotnie - błąd 00103..
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
Tylna prawa szyba otwiera się odwrotnie - błąd 00103..
jak w temacie... szyba w tylnych prawych drzwiach otwiera się odwrotnie tzn. kiedy biore przyciskiem w drzwiach do góry to się opuszcza a jak biore przyciskiem w dół to się podnosi... to samo jak przyciskam przyciskiem na drzwiach kierowcy... domykanie szyb z pilota też fiksuje bo wszystkie szyby się zamykaja a wspomniana szyba z tyłu się otwiera... zamieniałem przełączniki też nic nie dało... rozbierałem drzwi sprawdzić czy nikt tam nie grzebał i czysto... harmonijke miedzy słupkiem a drzwiami też spawdzałem i ok... nie wiem za co teraz się wziąść... brakuje mi pomysłów... kodowanie w drzwiach mam 144 i w lewych i prawych...
Ostatnio zmieniony śr sie 07, 2013 09:03 przez Dodi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
sprawdziłem numer silniczka i mam w prawych drzwiach 1K0 959 704 J a w lewych 1K0 959 703 J ... początkowo w prawych drzwiach miałem ustawione kodowanie 0000192 i wywalało mi jeszcze 2 inne błędy, ale zmieniłem na 0000144 tak jak jest w lewych i został tylko ten wspomniany wyżej błąd...Turanek pisze:Sprawdź względem Edwarda numer części jaki się loguje, czy czasami ktoś nie pozamieniał silników.
Według Edwarda mam prawidłowy silniczek założony... czytałem gdzieś, że może się coś rozkodowało czy cos... bo z historii serwisowej wynika, że juz coś było grzebane przy tym silniczku...
Edit 07.08.2013r.:
jako, że jestem bardzo uparty to wczoraj postanowiłem iż nie wyjde z garażu póki nie naprawie tego... rozkręciłem wszystko jeszcze raz, obejrzałem przewody czy nie było jakiejś ingerencji i czy niczego wcześniej nie przeoczyłem... wszystko było ok... podłączyłem VAG-a, ze sterownikiem i przyciskami było wszystko wporządku, tzn. jak brałem włącznik do góry to sterownik pokazywał do góry a jak na dół to analogicznie na dół, czyli wszystko ok... pomyślałem sobie skoro tak jest to trzeba "odwrócić prąd na silniczku... tylko jak to najlepiej zrobić? pomyślałem o przelutowaniu przewodów lub odwrócenie szczotek na komutatorze... jak juz rozebrałem silniczek to wpadł mi pomysł, żeby odwrócić stojan... tak też zrobiłem i co? pełen sukces... silniczek chodzi tak jak powinien... zamyka w pozycji zamknij a otwiera w pozycji otwórz... wszystko działa idealnie także i z pilota... na koniec usiadłem i