przymierzam się do zamiany radia z MFD2 (CD) na RNS 510. Jakiej kwoty powinienem oczekiwać za MFD2 i za ile można dostać RNS510? W grę wchodziła by zamiana (za dopłatą oczywiście
zamiana MFD2 na rns 510
- qoocam
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
zamiana MFD2 na rns 510
kombinowałem i... nie wykombinowałem, w którym dziale umieścić ten temat, więc padło na ten
przymierzam się do zamiany radia z MFD2 (CD) na RNS 510. Jakiej kwoty powinienem oczekiwać za MFD2 i za ile można dostać RNS510? W grę wchodziła by zamiana (za dopłatą oczywiście
- qoocam
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dodi w tym sęk, że nie wiem ile może być warte. Alledrogo podaje sprzeczne informacje i nie wiem od czego zależy cena. Moje MFD2 zastałem w zakupionym aucie, wygląda na oryinalnie zamontowane przez producenta. W dokumentach znalazłem też jakieś "karty" z kodami (wygląda na to, że do tego właśnie radia) choć nie weryfikowałem ich autentyczności. Technicznie radio bez zarzutu, wizualnie w jednym miejscu delikatnie stary lakier na obudowie i wytarte przyciski TUNING (tj. te, którymi zmieniamy częstotliwość, lub utwór na CD).
Interesuje mnie, ile musiałbym dopłacić do RNS 510
Interesuje mnie, ile musiałbym dopłacić do RNS 510
-
Kamel
- Przeglądacz
- Auto:: Jetta A5 BKD 2007
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Podstawowa różnica jest taka, że RNS510 posiada nawigację, a RCD510 już jej nie posiada.qoocam pisze:Właściwie to jaka jest różnica?
qoocam z drugiej strony zastanów się czy warto wykładać kasę na RNS-a. Owszem, fajnie, że OEM-owe, ale jeśli chcesz mieć pełną funkcjonalność to musisz doliczyć sobie dodatkowe koszta na BT, kamerę cofania, a jeśli chcesz się bawić w lepsze audio to również zostaje w tyle za czymś "lepsiejszym" dedykowanym, jak np. BLAUPUNKT Philadelphia 835 (ok. 3200zł).
Ja swego czasu też się zastanawiałem nad wymianą RCD300 na RNS510, jednak po przeliczeniu kosztów wyszło mi, że żeby mieć pełną funkcjonalność to musiałbym wyłożyć ok. 5000zł, więc odpuściłem sobie to, a w przypływie jakiejś wolnej gotówki zainwestuję w coś dedykowanego, gdzie bez problemu dorzucę wzmacniacz, rozbuduję audio, itd.