janusz1809 pisze:
ile kosztuje zarejestrowanie takiego samochodu z tym silnikiem w Polsce?
Przechodziłem kilka dni temu wszystkie procedury.
Tłumaczenia 120zł.
Akcyza 3,1% od wartości z faktury (pojemność do 2000cm3).
160zł Urząd Skarbowy.
500zł recykling. 260zł rejestracja.
160zł pierwszy przegląd w stacji okręgowej.
co do przeglądu u mnie kosztuje 100 zł z hakiem czy bez, reszta identyczna oprócz tego że nie potrzebuje tłumaczeń, bo dowody tzw. Brif duży i mały są europejskie.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Czyli za 100kę mogę wymagać aby dopisali mi hak?
W sumie zawsze za hak doliczali mi 35 zeta co było wyszczególnione na FV... jest to niezgodne z przepisami?
BTW za przeróbkę ciężarowego 5 os na 2 osoby też mi w jednej stacji krzyknęli 369 brutto a w drugiej 184
admin pisze:Czyli za 100kę mogę wymagać aby dopisali mi hak?
W sumie zawsze za hak doliczali mi 35 zeta co było wyszczególnione na FV... jest to niezgodne z przepisami?
ale tu mówisz o pierwszym przeglądzie zza granicy? czy juz kolejnym w Polsce?
To jest śmiechu warte, każdy liczy sobie jak chce, te tłumaczenia to wielki pic jak jesteśmy w EU, w Niemczech przywozisz auto np. z Włoch i nie płacisz ani akcyzy, jakiś zwolnień z podatku czy też innych, normalnie rejestrujesz i jeździsz.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
nie wysilił się sprzedający auto wygląda na fajne.