podswietlenie podłogi tył i półki pod popielniczką

Miejsce do prezentowania własnych modyfikacji - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi.
Awatar użytkownika
TOMASZ PLUTA
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
Imię:: Tomasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

podswietlenie podłogi tył i półki pod popielniczką

Post autor: TOMASZ PLUTA »

witam
pochwale sie moją modyfikacja podswietlemia podłogi dla pasarzerów i półki pod popielniczką
modyfikacje tą wykonałem 5 lat temu wiec nie miałem takiej wiedzy jak dziś (po miłej lekturze naszego forum)
nie mam przewodu do podpieca pod kompa a i chyba moja wersja tourana nie pozwoliła by mi na takie przeróbki jak u kolegów
kupiłem listwy led które podpiołem pod oswietlenie gniazda zapalniczki z przodu pociągłem kabelki a listwy wcisnąłem po plastik pod fotelam,i pod popielniczką przykleiłem taki żelowybezbarwny pasek z jedną niebieską diodą
efekt jak na zdjęciach

ps teraz chyba wiem dlaczego świeci mi sie kontrolka przepalonej żarówk iprzy wszystkich sprawnych żarówkach poniewarz nie uzyłem przekaznika tylko podpiołem bezposrenio jedyny plus ze przyciemniają sie razemz oswietleniem deski
Załączniki
DSC_0882.JPG
DSC_0883.JPG
DSC_0884.JPG
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

TOMASZ PLUTA, zmartwię Cie ,bo nie wczytałeś się dokladnie w forum,temat dawno temu został zrealizowany, to sie nazywa ambient (oczywiscie tez mam go zrobiony), a tutaj masz wszystko http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

kontrolka świeci się z innego powodu - ambienta podpina się pod zapalniczkę i chyba nikomu z posiadaczy ( a mnie na pewno choć przekaźników żadnych nie wkładałem) nie wywala błędu żarówki z tego powodu .
Jak kolega lock napisał kilka samochodów z takim gadżecikiem na forum jest ale moja uwaga - chyba nikt nie ma takiej barwy!!!!
Nie wyobrażam sobie jechać całą noc w oparach denaturatu, nie bez przyczyny fabryczne ( i klubowe) zestawy są robione na czerwono - to podświetlenie ma określać przestrzeń w pojeździe, "wydobyć" nogi jadących z mroków podłogi ale ze względu ciągłe świecenie nie może męczyć oczu.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
TOMASZ PLUTA
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
Imię:: Tomasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: TOMASZ PLUTA »

aawol,
witam
w rzeczywustośći nie swieci tat jasno jak na zdjeciu a zawsze mozna przyciemnic potencjometrem a co do koloru kazdy lubi cos innego
widziałem ostatnio takie potencjometry do listew led mozna regulowac barwe i nasycenie
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

nie piszę że to jest źle zrobione, w sumie dopiero doczytałem że to tylko tylny rząd foteli i popiołka. Oczywiście jeśli Tobie się podoba to najważniejsze - robisz to dla swojej wygody i frajdy. Lepiej robić coś niż nic a ja po prostu mam uprzedzenie do takiej kolorystyki- zbytnio mi neony przypomina....
Wracając zaś do istoty mojej wypowiedzi podkreślam raz jeszcze - fajnie że się pokusiłeś no i rozważ dodanie ambienta z przodu - to jeszcze łatwiejsze bo pod kokpitem wszystko rozłożysz.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
ODPOWIEDZ