serial pn swiecace sie kontrolki trwa-ESP
-
rossi2106
- Przeglądacz
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Marek
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
serial pn swiecace sie kontrolki trwa-ESP
to juz staje sie nudne-teraz zapalila sie kontrolka ESP.swieci caly czas ciagle,innych objawow nie ma.z ciekawosci sprawdzilem torque pro-nie pokazal bledow.niestety nie mam profesjonalnego narzedzia.poniewaz auto ma wykupiona gwarancje nie chce sam grzebac przy tym.jednak ciekawi mnie co moze byc przyczyna bo bede musial jeszcze jakis czas pojezdzic ze swiecaca sie kontrolka.mam nadzieje ze poza brakiem ESP nic sie nie zmienilo i nie ma jakiegos zagrozenia w jezdzie.co ciekawe-wszystkie 3 kontrolki zaswiecily sie gdy tourana ujezdzala moja zona.i jak tu dawac auto kobitce 
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
rossi2106
witaj
ja tez tak kiedys miałem po przejechaniu gruntową droga (bardzo sie kurzyło) zapaliła sie konteolka esp
z braku czasu nic nie robiłem z tym tematem
po 2 tygodniach podczas duzych opadów deszczu niechcący wiechałem w duzą kałuze i kontrolka zgasła podejrzewam ze musiał sie zabrudzic czujnik a woda go wyczysciła
witaj
ja tez tak kiedys miałem po przejechaniu gruntową droga (bardzo sie kurzyło) zapaliła sie konteolka esp
z braku czasu nic nie robiłem z tym tematem
po 2 tygodniach podczas duzych opadów deszczu niechcący wiechałem w duzą kałuze i kontrolka zgasła podejrzewam ze musiał sie zabrudzic czujnik a woda go wyczysciła
- Jacentyxyz
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI BMM
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
witaj
rossi 2106
napisz jak zakończyła się twoja przygoda z kontrolka esp bo mam podobny przypadek chyba
U mnie jak przekręcam stacyjke wszyskie kontrolki znikaja poza tymi co maja zostać plus te dwie abs i esp tyle że u mnie to dziwne na tyle że albo znikają i po przekroczeniu ok 30 km/h zapalają sie ponownie albo esp znika i zostaje tylko abs i pożniej znowu świecą dwie (a wszystko zaczeło się jak jechałem naszymi pięknymi asfaltami jakich jeszcze sporo dziura na dziurze
)
Po podłączeniu pod kompa wykazuje błąd czujnika lewego tylnego koła.
Tyle że mechanior powiedział że to może być: albo czujnik abs lewego koła, albo łożysko w tym kole, albo czujnik ten od stopu.
Miał ktoś podobny przypadek bo szukałem na forum i nie znalazłem ;/
rossi 2106
napisz jak zakończyła się twoja przygoda z kontrolka esp bo mam podobny przypadek chyba
U mnie jak przekręcam stacyjke wszyskie kontrolki znikaja poza tymi co maja zostać plus te dwie abs i esp tyle że u mnie to dziwne na tyle że albo znikają i po przekroczeniu ok 30 km/h zapalają sie ponownie albo esp znika i zostaje tylko abs i pożniej znowu świecą dwie (a wszystko zaczeło się jak jechałem naszymi pięknymi asfaltami jakich jeszcze sporo dziura na dziurze
Po podłączeniu pod kompa wykazuje błąd czujnika lewego tylnego koła.
Tyle że mechanior powiedział że to może być: albo czujnik abs lewego koła, albo łożysko w tym kole, albo czujnik ten od stopu.
Miał ktoś podobny przypadek bo szukałem na forum i nie znalazłem ;/
-
rossi2106
- Przeglądacz
na razie jezdze z zapalona kontrolka-mam auto na gwarancji i czekam az cos innego sie wysypie aby nie jezdzic dwa razy
natomiast swiecace sie kontrolki ABS i ESP mialem w audi A4-i tam faktycznie przyczyna byl czujnik stopu.sprawdz czy ci stop gasnie od razu po zdjeciu nogi z pedalu-u mnie swiecil jeszcze kilka sekund
natomiast swiecace sie kontrolki ABS i ESP mialem w audi A4-i tam faktycznie przyczyna byl czujnik stopu.sprawdz czy ci stop gasnie od razu po zdjeciu nogi z pedalu-u mnie swiecil jeszcze kilka sekund
- aprinsr
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 7 razy
u mnie jak padł czujnik stopu to świeciła się kontrolka świec żarowych (jak dobrze rozumiem - usterka elektryczna). 2 dni temu przerabiałem takie coś u kolegi w a4 b5 (z tym że tam pierścień abs'u jest na tarczy/piaście (dziwny wynalazek
)) i tam faktycznie była wina czujnika absu. ja bym od niego zaczął (tańsze, łatwiejsze i bardziej prawdopodobne)
- Jacentyxyz
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI BMM
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
-
rossi2106
- Przeglądacz
dzisiaj sprawdzilem vagiem i wyszlo ze to czujnik g201.
Address 03: ABS Brakes Labels: 1K0-907-379-MK60-F.lbl
Control Module Part Number: 1K0 907 379 D
Component and/or Version: ESP FRONT MK60 0102
Software Coding: 0053958
Work Shop Code: WSC 01324 785 00200
VCID: 3365D93152D2C1F494172B
1 Fault Found:
01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201)
012 -- Electrical Fault in Circuit
da sie to wymienic czy trzeba tak jak wygooglalem wymienic pompe ABS-u ?
Address 03: ABS Brakes Labels: 1K0-907-379-MK60-F.lbl
Control Module Part Number: 1K0 907 379 D
Component and/or Version: ESP FRONT MK60 0102
Software Coding: 0053958
Work Shop Code: WSC 01324 785 00200
VCID: 3365D93152D2C1F494172B
1 Fault Found:
01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201)
-
lock00
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Bedziesz musiał wymienić pompe, ja przewertowałem troche tych firm, i ceny jakie mi zaproponowalirossi2106 pisze:01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201)